SP u rukometu

Pogledajte potez utakmice kojim je Mamić izbacio dva braniča i golmana Katara

Foto: HRS

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u posljednjem kolu prve faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu pobijedila Katar rezultatom 26:24.

Izabranici Line Červara su tom pobjedom ostvarili prvo mjesto u skupini C te su u drugu fazu natjecanja u Kairo prenijeli tri boda. Jedan je došao u remiju s Japanom u prvom kolu, a druga dva u pobjedi protiv Katara.

Hrvatska već u četvrtak igra protiv Bahreina

U susretu protiv Katara je vrlo važnu ulogu odigrao lijevi vanjski njemačkog Leipziga Marko Mamić koji je zabio pet pogodaka, ali je odigrao i vrlo dobru ulogu u obrambenim zadacima.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL MAMIĆA

Posljednji pogodak je zabio u 38. minuti, a osim četiri obranjena sedmerca Marina Šege bio je to najbolji potez utakmice. Mamiću je loptu na devet metara ostavio Ivan Čupić i blokirao obrambene igrače Katara, a Mamić je skočio pa odbivši loptu od pod iz igre izbacio dva protivnička igrača i golmana te lagano postigao pogodak. Hrvatska je tada otišla na tri gola prednosti (17:14). 

U srijedu hrvatski rukometaši putuju za spomenuti Kairo, a već u četvrtak igraju protiv Bahreina u prvom kolu drugog kruga natjecanja. Osim Bahreina, hrvatski protivnici će biti Argentina i Danska.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više