Pogledajte pravi dragulj iz povijesti, borbu Ricksona Graciea i Chucka Norrisa

Foto: Screenshot

JEDNOM u sada davnoj povijesti, Chuck Norris bio je u Rio de Janeiru i odlučio posjetiti dvoranu obitelji Gracie te se okušati u grapplingu s njima…

Tako započinje ova priča, samo jedna iz sadržajnog života borilačke i glumačke legende koja je godinama zabavljala sve ljubitelje akcijskih filmova, da bi posljednjih desetak godina postao zvijezda viceva koji imaju samo jednu pouku, da nema toga što Chuck Norris ne može. Danas 77-godišnji Chuck ispričao je što se to dogodilo prije više od 30 godina, kada je odlučio upoznati obitelj Gracie.

“Pronašao sam ih u Rio de Janeiru i otišao sam u njihovu dvoranu. Tamo sam upoznao gospodina Graciea, oca i glavu obitelji, Ricksona Graciea koji je u to vrijeme bio svjetski prvak, i Roycea Graciea. Pitao sam mogu li trenirati s njima i odmah su pristali. Bio sam crni pojas u judu, pa sam mislio da imam dobre grappling vještine. Bio sam na podu s Ricksonom i osjećao sam se kao da u životu nisam dobio lekciju, čovjek se poigravao sa mnom. Nakon toga sam odradio nešto s Royceom, da bi na kraju gospodin Gracie zatražio da odradim s njim", ispričao je Chuck Norris.

"Gospodin Gracie je bio vrlo nizak i brzo sam došao u gornju poziciju. Onda mi je on rekao da ga udarim, na što sam mu ja rekao da neću, no on je zahtijevao. Onda sam zamahnuo i to je posljednje čega se sjećam. Nakon toga sam se probudio, a toliko me je jako ugušio da nisam mogao gutati. Ispričao mi se i rekao mi da me nije htio ugušiti toliko jako. Onda mi je rekao da bi želio da ostanem s njima i da može od mene stvoriti sjajnu jiu-jitsu osobu. No u to sam vrijeme počeo snimati filmove i nisam mogao. Kada sam došao u Los Angeles počeo sam raditi s Rorionom Graciem, a onda sam otišao kod braće Machado, gdje sam evo sada već 28 godina."

Chuck je već godinama crni BJJ pojas trećeg stupnja, a osim toga posjeduje crni pojas u karateu, u kojem je višestruki svjetski prvak te u judu, Chun Kuk Dou (koji je osnovao i ustanovio), Tang Soo Dou i Taekwondou.

Kao dokaz ovog Norrisova posjeta Brazilu, postoji i video u kojem možemo vidjeti njegov duel s Ricksonom Graciem.
 

Pročitajte više