Pogledajte prvi gol Soudanija za Maribor

Screenshot: Sportklub

BIVŠI igrač Dinama El Arabi Hilal Soudani zabio je svoj prvijenac u dresu Maribora. U šestom nastupu u ljubičastom dresu zatresao je mrežu u nadoknadi prvog poluvremena protiv Mure kod 1:1 za preokret Maribora. Na kraju je Maribor slavio 3:1. Gol Soudanija pogledajte OVDJE.

Dinamova legenda

U Dinamu je nastupao do 2018. godine, često igrajući na poziciji krilnog napadača. Soudani je postigao preko 80 golova za Dinamo u svim natjecanjima, postavši jedan od ključnih igrača kluba. Osvojio je četiri naslova prvaka Hrvatske i tri Kupa te se istaknuo igrama u europskim natjecanjima. Njegova uloga bila je ključna u Dinamovim uspjesima tijekom tih godina.

Nakon Dinama 2018. godine Soudani je prešao u engleski Nottingham Forest nastavivši svoju karijeru u drugim europskim ligama. Igrao je još za grčki Olympiacos i saudijski Al Fateh, a od 2021. u Damacu. Soudani je također bio važan član alžirske reprezentacije, sudjelujući na nekoliko Afričkih kupova nacija i Svjetskom kupu 2014. godine. Za reprezentaciju je u 54 nastupa zabio 24 pogotka.

Pročitajte više