europa liga

Pogledajte golčinu Unitedovog napadača kojeg su skrivali zbog koronavirusa

Foto: Getty Images

MANCHESTER UNITED poveo je 1:0 protiv LASK-a iz Linza u prvoj utakmici osmine finala Europa lige.

Strijelac za vodstvo engleskog sastava bio je Odion Ighalo. Nigerijski napadač postigao je svoj četvrti pogodak u dresu Crvenih vragova za koje je nastupio tek osmi put.

Ighalo je postigao prekrasan pogodak na Stadionu der Stadt Linz na kojem United i LASK igraju bez gledatelja. Lijepo ga je poslužio Bruno Fernandes, Ighalo je primio loptu desnom nogom, prebacio je na lijevu, pa ponovno na desnu i onda opalio iz voleja s ruba kaznenog prostora te pogodio same rašlje. 

LASK-ov vratar Alexander Schlager ostao je ukopan na mjestu. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Ighalovog gola možete pogledati OVDJE.

United ga nije htio i skrivao ga je zbog koronavirusa. Sada mu nudi bogatstvo

Podsjetimo, Odion Ighalo bio je najveće iznenađenje kraja zimskog prijelaznog roka u Engleskoj. Tada je 30-godišnji nigerijski napadač Manchester United neočekivano pojačao iz Kine.

Iz Greenland Shenhuea došao je na šestomjesečnu posudbu s opcijom otkupa ugovora na kraju sezone. Bivši napadač Watforda, koji je za dvije i pol godine ondje postigao 40 golova, doveden je prisilno, kao vatrogasno rješenje Manchester Uniteda zbog teške ozljede Marcusa Rashforda, ali i nedostatka pravih golgetera.

Ubrzo se United prema Ighalu počeo ponašati sumnjivo. Zbog bojazni da ima koronavirus odbio ga je voditi u Španjolsku na zimske minipripreme tijekom dvotjedne pauze u Premiershipu. United je strahovao da njegovom pojačanju Ujedinjeno Kraljevstvo neće dozvoliti povratak u državu zbog sumnji da ima koronavirus. 

Međutim, Times je dva tjedna kasnije, 13. veljače, otkrio da je Ighalu i dalje bio zabranjen pristup u Unitedov trening-kamp Carrington te da je trenirao u karanteni koju je United za njega organizirao u sjedištu Britanskog taekwondo saveza u istočnom dijelu Manchestera. To je zanimljivo jer je novi napadač Uniteda bio u izolaciji blizu Etihada, stadiona Manchester Cityja. 

LASK - Manchester United Rezultati uživo

Pročitajte više