Pogledajte snimku iz 2021. na kojoj Gvardiol pere auto: "Od benge do Cityja"

Screenshot: Instagram

JOŠKO GVARDIOL (21) u transferu vrijednom 92 milijuna eura prešao je iz RB Leipziga u Manchester City i tako postao najskuplji stoper u povijesti. Gvardiol je prije dolaska u Leipzig nastupao za Dinamo, gdje mu je suigrač bio Marko Tolić (27), danas član Slovana iz Bratislave.

Tolić je povodom Gvardiolova skupocjenog transfera na Instagramu objavio video iz svibnja 2021. godine nastao u sklopu Dinamovih marketinških obaveza, koji možete pogledati ovdje. Na njemu Gvardiol na benzinskoj postaji čisti prednje staklo automobila. "Od benge do Cityja u dvije godine", napisao je Tolić uz Drakeovu pjesmu Started from the bottom.

Gvardiol je za prvu momčad Dinama odigrao 54 utakmice. Zagrebački klub 2021. godine dobio je 18 milijuna eura za njega, a potom još 11.1 milijun eura od transfera u City jer je ugovorom dogovoreno dodatnih 15 posto od razlike onoga što je Leipzig platio za Gvardiola i što će dobiti od sljedećeg transfera.

K tome će Dinamo zaraditi oko 2.5 milijuna eura od naknade za Gvardiolov razvoj. Dinamo je, dakle, ukupno od transfera Gvardiola zaradio 31.6 milijuna eura.

Pročitajte više