Pogledajte spektakularnu golčinu Soudanija za Maribor

Screenshot: Sportklub

DERBI 18. kola u Prvoj ligi Slovenije između Kopra i Maribora završio je bez pobjednika rezultatom 3:3. Derbi je obilježio Mariborov El Hilal Soudani, koji je sjajnim poluvolejem zabio za 2:2. Bio je to eurogol u stilu onog iz 2015. na Maksimiru kada je srušio Hajduk, a i u stilu puno njegovih krasnih zgoditaka u karijeri. Gol pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, Soudaniju je istekao ugovor sa saudijskim Damacom te je kao slobodan igrač sredinom lipnja potpisao dvogodišnji ugovor s Mariborom. Za njega je bila zainteresirana i Gorica, odnosno njezin tadašnji trener Željko Sopić, koji je javno govorio da želi dovesti Alžirca. Ipak, Soudani je odlučio otići u treću momčad slovenskog prvenstva prošle sezone. Soudani je 2013. prešao u Dinamo, gdje je ostavio značajan trag i gdje ga smatraju jednim od najboljih stranaca u povijesti.

U Dinamu je nastupao do 2018. godine često igrajući na poziciji krilnog napadača. Soudani je postigao preko 80 golova za Dinamo u svim natjecanjima postavši jedan od ključnih igrača kluba. Osvojio je četiri naslova prvaka Hrvatske i tri Kupa te se istaknuo igrama u europskim natjecanjima. Njegova uloga bila je ključna u Dinamovim uspjesima tijekom tih godina.

Pročitajte više