Pogledajte sve golove s utakmice Srbije i Švicarske

Foto: EPA

ŠVICARSKA je pobijedila Srbiju 3:2 u trećem kolu skupine G i izbacila je sa Svjetskog prvenstva. Prvo mjesto u skupini osvojio je Brazil sa šest bodova, iako je izgubio od Kameruna 0:1. Švicarska također ima šest te je druga zbog lošije gol-razlike, Kamerun ima četiri boda, a Srbija je posljednja s jednim bodom.

Švicarska je povela u 20. minuti golom Xherdana Shaqirija, koji je snažno pucao u prvi kut golmana Vanje Milinković-Savića. Aleksandar Mitrović izjednačio je šest minuta kasnije, kada je glavom pogodio nakon ubačaja Dušana Tadića. Momčad izbornika Dragana Stojkovića preokrenula je u 35. minuti.

Tadić je podvalio loptu, a Dušan Vlahović pucao je i zabio iz teške situacije. Na poluvrijeme se otišlo s 2:2 jer je Breel Embolo u 44. minuti bez problema gurnuo loptu u mrežu nakon asistencije Silvana Widmera.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SVE GOLOVE S UTAKMICE SRBIJA - ŠVICARSKA

Dva preokreta

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Švicarci su se vratili u vodstvo. Shaqiri je ubacio, Ruben Vargas odložio je loptu petom za Rema Freulera, a on u trku natrčao na loptu i pogodio pored nemoćnog vratara Srbije.

Švicarska će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Portugala kao prvog iz skupine H, dok će preostali par čine Brazil i Južna Koreja.

Pročitajte više