Europa liga

Nikad raniji početak HNL-a u siječnju izmorit će Dinamo pred dvoboj s Krasnodarom

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

DINAMO je drugi put u posljednje tri godine izborio europsko proljeće, a današnji ždrijeb 1/16 finala Europa lige u Nyonu ga je spojio s ruskim Krasnodarom.

To je momčad koja je u Ligi prvaka završila kao trećeplasirana u skupini s Chelseajem, Sevillom i Rennesom. Jednom su svladali Rennes te dva puta remizirali, jednom s Chelseajem i jednom sa spomenutom francuskom momčadi.

Krasnodaru prvenstvo starta tri dana nakon uzvrata s Dinamom

Utakmice protiv Dinama će igrati 18. i 25. veljače. Prvi susret je na rasporedu u Rusiji, dok je uzvrat na Maksimiru koji je Dinamo izborio statusom prvog nositelja.

Olakotna okolnost za Dinamo bi trebala biti ta što će Krasnodar prvu prvenstvenu utakmicu nakon zimske stanke odigrati tek 28. veljače protiv Urala iz Jekaterinburga. To je tri dana nakon uzvrata s Dinamom.

Prije prvog susreta s Krasnodarom Dinamo bi trebao odigrati pet utakmica u prvenstvu

Ipak, loša vijest za Dinamo je što će prije prvog susreta protiv Krasnodara 13. veljače igrati derbi protiv Osijeka na Maksimiru, dok će između dva susreta protiv Rusa 20. veljače igrati na Poljudu protiv Hajduka.

HNL sezona se za Dinamo nastavlja 23. siječnja, a prije prvog susreta protiv Krasnodara već će odigrati pet susreta u domaćem prvenstvu. Naravno, ako epidemiološke prilike to dopuste.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više