Esport

Pogledajte tko su hit igrači Dinama u novoj FIFA-i

Foto: Marko Prpić / Pixsell / EA Sports

DINAMO Zagreb jedini je hrvatski nogometni klub licenciran u FIFA-i 19, a sada su poznate i ocjene Dinamovih igrača. Raspon ocjena kreće se između 59 i 75, a većina zagrebačkih plavih dobila je srebrne kartice. Najbolje ocjene dobili su Dani Olmo i Emir Dilaver.

>Potvrđeno: Dinamo u FIFA-i 19

>Pet noviteta zbog kojih će FIFA 19 biti hit

Još 20. kolovoza Dinamo Zagreb objavio je da će, uz Football Manager i PES 2019, biti licencirani klub i u novoj FIFA-i. Prava je to potvrda da su se odlučili predstaviti i brendirati mlađoj publici, odrasloj u digitalnom okružju. Nažalost, Dinamo se nije uspio plasirati u Ligu prvaka, zapeli su na zadnjem ispitu protiv Young Boysa, ali i dalje imaju priliku napraviti dobar rezultat u Europa ligi.

Dinamovci se prema ocjenama u nadolazećoj FIFA-i nemaju čega sramiti. Najbolje ocijenjeni igrači su zasluženo veznjak Dani Olmo i branič Emir Dilaver s ocjenom 75. Usporedbe radi, jednaku ocjenu ima napadač Lyona Moussa Dembélé, Nigerijac Ahmed Musa i branič Espanyola Naldo. Ocjenu manje dobio je samo Kévin Théophile-Catherine, dok su 73 dobili Marko Gavranović, Arijan Ademi i Petar Stojanović. Zanimljivo, među najbolje ocijenjenim igračima Dinama nema nijednog Hrvata. Šitum, Leovac i Livaković dobili su 72. Očekivano, najlošiju ocjenu dobio je treći vratar Dinko Horkaš.

Zbog dobrih ocjena i pristupačne cijene Dinamovce ćemo vjerojatno viđati i u FIFA Ultimate Teamu (barem mi koji igramo tek povremeno). Olmo ima vrlo dobro raspoređene ocjene za veznjaka, kao i Dilaver za braniča, ali posebno je zanimljiv Mislav Orišić koji je s ocjenom 87 za brzinu najbrži igrač Dinama. 

Screenshot: FUThead.com

Podsjećamo, demo verzija FIFA-e 19 od danas je dostupna za besplatno preuzimanje, ali u njoj nećete moći zaigrati s Dinamom. Međutim, FIFA 19 izlazi 28. rujna, a tada s Plavima možete krenuti u pohod na Ligu prvaka. 

Naknadno smo obaviješteni kako s popisa Dinamovih igrača nedostaje mladi Lovro Majer. Nažalost, vjerojatno se radi o sitnom tehničkom propustu jer igra još nije službeno izašla na tržište, zbog čega Majerove kartice trenutno nema na popularnom servisu. Ako je vjerovati drugim izvorima, Majer bi trebao imati ocjenu 70 i srebrnu karticu. Sigurni smo da će se situacija razriješiti do 28. rujna kada izlazi FIFA 19.

Pročitajte više