Pogledajte video: Torcida skandirala Moslavini i najavila bojkot derbija

HAJDUK se plasirao u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa. U utakmici osmine finala na Poljudu Moslavina je primila petardu (5:1), uz hat trick povratnika s Madeire Duje Čopa, ali umjesto podrške i aplauza, s tribina su se spustili zaglušujući zvižduci. Simbolično, Torcida se za bojkot odlučila u 59. minuti susreta, ali prije nego su napustili stadion, zasuli su teren bakljama i nakratko prekinuli susret. Oko tri tisuće ljudi okupilo se na generalki za subotnji derbi, a nakon 59. minute na sjeveru je ostalo svega desetak ljudi. Jednako će otužna atmosfera biti i u subotu, jer Torcida po prvi puta u povijesti neće bodriti svoju momčad protiv Dinama. Na sutrašnjoj konferenciji za tisak Torcida će objasniti svoje razloge, iako su oni jasni većini simpatizera kluba.

Tijekom utakmice s gostima iz druge lige, ili barem tijekom onog dijela koji je Torca odgledala, festivalom zvižduka praćeni su pogoci Hajdukovaca, dok se Moslavini - skandiralo.

Utakmica je započela minutom šutnje u počast poginulim Torcidašima u Domovinskom ratu, u sklopu proslave 59. rođendana udruge Hajdukovih navijača. Edoardo Reja prema najavama je na travnjak izveo kombinirani sastav; Tomić, J. Buljat, Pandža. Smoje, Jertec, Ljubičić, Cernat, Tomasov, Tičinović, Vukušić, Čop.

Prvi je Krizmaniću zaprijetio Jertec, udarcem iz slobodnjaka sa 17 metara, ali lopta je završila u njedrima vratara Moslavine. Uzvratio je Toš, s udaljenosti od 22 metra, ali bez imalo preciznosti. U šestoj minuti udarac iskušava i Cernat, ali ostalo je samo na pokušaju, i to lošem.

U 19. minuti Duje Čop zabija za vodstvo Hajduka. Nakon mini pritiska domaćih i pokušaja da do šesnaesterca dođu ubačajima s lijeve strane, na kraju su uspjeli zabiti kroz sredinu. Cernat je obavio većinu posla; uzeo je loptu na centru, oslobodio se svog čuvara te lijepo poslužio povratnika s Madeire, koji s 16 metara vara nemoćnog Krizmanića.

Nakon svega dvije minute mogao je Čop povisiti vodstvo, ali njegov udarac s nekih 15-ak metara, unatoč gužvi u šesnaestercu, obranio je Krizmanić. Okuražio se potom Tomasov, iz daljine je pokušao iznenaditi vratara, ali spasio je gostujući stoper. U 35. minuti Moslavina je unijela nervozu u igru Hajduka izjednačujućim pogotkom. Nakon kontre gostiju ubacio je Turkalj s boka, a najbrži je bio Marko Iveković koji je udarcem sa 12 metara pogodio u donji desni kut Tomića.

Srećom po domaće, brzo su vratili prednost. U 37. minuti Vukušić je ubacio sa 15 metara iskosa, Tičinović je utrčao pred Krizmanića i zabio sa četiri metra. Do kraja poluvremena Hajduk je nanizao nekoliko konkretnih prigoda; najprije je Cernat pucao s 25 metara iskosa, ali je lopta prošla uz lijevu vratnicu, pa je uslijedio pokušaj Tičinovića iskosa s osam metara koji Krizmanić brani, da bi minutu prije odmora, vratar Moslavine skinuo i udarac Tomasova. Ljubičić je stigao na odbijenu loptu, ali je pucao visoko preko gola.

Raspoloženi Dario Jertec i Duje Čop

Reja je u svlačionici na poluvremenu ostavio Florina Cernata, a ušao je Srđan Andrić. Krizmanić je i dalje bio na streljani; nakon ubačaja Jerteca iz kornera Čop je pucao glavom s deset metara, ali zaključana su vrata Moslavine.

Otvorilo se u 67. minuti kada ulazi novi pogodak Hajduka, drugi Duje Čopa na utakmici. Jertec se ponovo istaknuo, oduzeo je loptu braničima Moslavine i poslužio usamljenog Čopa koji sa šest metara pogađa nečuvani dio Krizmanićeve mreže.

Umjesto Tičinovića u igru je ubrzo ušao Marijan Buljat.

Bijeli su definitivno prelomili utakmicu u 71. minuti. Za 4:1 pogodio je raspoloženi Jertec, koji se opet izborio za loptu, pretrčao 30-ak metara i lakoćom plasirao loptu iza Krizmanića. Uspijeli suBbijeli na kraju utrpati petardu; a hat-trick upisati Duje Čop. Tomasov je probio desni bok, ubacio u visini peterca odakle brzi Čop zakucava loptu u mrežu.

Početni sastavi:

Hajduk: Tomić, J. Buljat, Pandža. Smoje, Jertec, Ljubičić, Cernat, Tomasov, Tičinović, Vukušić, Čop

Moslavina: Krizmanić, Rekavić, Pukec, Mladiček, Toš, Hodalj, Rajković, Cerovečki, Iveković, Pedišić, Turkalj

Suci: MARIO ZEBEC (Veliki Lovrečan), Siniša Premužaj (Varaždin), Tomislav Hudika (Varaždin)

Pročitajte više