LIGE PETICE

Pogledajte zašto nogometna Engleska priča o Pepovom intervjuu

Foto: Screenshot

NIZ pobjeda engleskog nogometnog prvaka Manchester Cityja u Premier ligi zaustavljen je na brojci 12 nakon što su u susretu 23. kola na gostovanju kod Southamptona odigrali 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Walker-Peters u 7. minuti nakon lijepe akcije s Redmondom, a na konačnih 1:1 poravnao je Laporte koji je u mrežu poslao ubačaj De Bruynea. Vodeći Manchester City sada ima 57 bodova, 12 više uz dvije utakmice više od drugog Liverpoola. Southampton je 12. s 25 bodova.

Ipak, glavna tema u Engleskoj nakon susreta nisu događanja s terena nego pomalo bizaran intervju koji je dao trener prvaka Pep Guardiola. Ustvrdio je da je ovo bila njihova daleko najbolja utakmica ove sezone. Prilikom intervjua je radio čudne grimase, a na velik broj pitanja odgovorio je samo jednom riječju te je izgledao jako iziritiran pitanjima.

Najbolja partija Cityjeve sezone

Na pitanje novinara o izgubljenim bodovima, Pep je rekao: "Bila je ovo dobra utakmica, dobro su se pripremili za nas. Mislim da nam je ovo jedna od najboljih utakmica sezone." Na novinarovo pitanje jesu li uistinu bili toliko dobri, Pep je par sekundi intenzivno gledao u postavljača pitanja, pa decidirano rekao u mikrofon: "Daleko najbolji."

Novinar ga je upitao što mu se svidjelo, a Pep je bio jasan: "Sve." U nastavku intervjua rekao je i kako "bi volio da ima u siječnju prednost od 40 bodova nad Liverpoolom i Chelseajem, ali to nije moguće." Za pitanja koja se tiču suparnika u nekoliko navrata je odgovorio samo s: "Jako dobra momčad."

Pročitajte više