Pogoci Iličevića i Lakića, debi Jajala

BUNDESLIGAŠKI klubovi nastavljaju seriju prijateljskih utakmica s njemačkim niželigašima. U srijedu je Kaiserslautern pobijedio 7-1 na gostovanju kod Großrosselna, a Köln 5-2 kod Lippstadta.

Nogometaše novog Bundesligaša u vodstvo je u 22. minuti doveo Ivo Iličević, da bi na 3:0 i 4:0 povisio Srđan Lakić. Dvojica su starosjedilaca u klubu odigrali prvo poluvrijeme, u udarnoj momčadi, dok je drugo odradio Stiven Rivić, ovoljetno pojačanje kluba iz Energie Cottbusa.

Bila je to druga ovoljetna pripremna utakmica nogometaša Marca Kurza. U prvoj su, prošle nedjelje, donedavni drugoligaši porazili reprezentaciju lokalnih klubova navijača 15-0. Rivić je tada zaigrao prvi put, također u drugom dijelu. Iličević je zabio tri, a Lakić četiri gola.

Prvu su pak prijateljsku utakmicu uoči nove sezone u srijedu u Lippstadtu odigrali nogometaši Kölna hrvatskog trenera Zvonimira Solde. Protiv istoimenoga domaćeg regionalnog ligaša slavili su Bundesligaši 5-2.

Prvi je put u jednoj utakmici za svoju novu momčad zaigrao mladi hrvatski reprezentativac Mato Jajalo. Odradio je svih 45 minuta u drugom poluvremenu istrčavši u drugoj momčadi.

Istoj je gol branio hrvatski 21-godišnji golman Miro Varvodić.

Prijateljske nogometne utakmice:

Lippstadt – Köln 2:5

Großrosseln – Kaiserslautern 1:7

Pročitajte više