Pojavio se novi kandidat za trenera Bayerna

Foto: EPA

IAKO SE u Španjolskoj pojavila informacija da je Zinedine Zidane na korak od toga da od iduće sezone postane trener Bayerna, iz Njemačke tvrde potpuno suprotno. Novinar njemačkog Skya Florian Plettenberg, u pravilu jedan od pouzdanijih izvora kada su u pitanju vijesti iz bavarskog kluba, tvrdi da Zidane uopće nije na Bayernovom popisu kandidata.

Plettenberg dodaje da su u Bayernu odlučili kako žele vratiti Juliana Nagelsmanna, no on je to odbio i produljio je ugovor s njemačkom reprezentacijom do Svjetskog prvenstva 2026. godine. U Bayernu nisu bili spremni za takav rasplet te uopće nisu pripremili rezervnu opciju.

Pretvorio Stuttgart u hit

Ipak, nekoliko sati nakon što je izvijestio da Zidane nije opcija, Plettenberg se ponovno oglasio, ovaj puta kako bi objavio da Bayern ima novog kandidata za trenera. Radi se o Sebastianu Hoenessu, treneru Stuttgarta i nećaku Ulija Hoenessa, jednog od čelnika Bayerna. 

Dosad je u karijeri Hoeness dvije godine je vodio juniore bavarskog kluba, 2019. godine je sjeo na klupu rezervi i odveo ih do titule najboljeg trećeligaša Njemačke. Radio je nakon toga dvije godine kao trener Hoffenheima, a u travnju prošle godine preuzeo je Stuttgart i izvukao ga s dna tablice.

Uspio je Hoeness zadržati Stuttgart u ligi, a ove sezone ga je pretvorio u hit prvenstva. Trenutno su trećeplasirani sa 63 boda, koliko ima i Bayern.

Pročitajte više