"Pokazalo se da Slovačka nije bila slučajnost"

"VEČERAS se pokazalo da Slovačka nije bila slučajnost", rekao je nakon utakmice Igor Vori, ocrtavši tom izjavom atmosferu koja je nakon visoke pobjede nad Grčkom u Osijeku vladala među hrvatskim reprezentativcima.

> Hrvatska s pola gasa protiv slabih Grka
"Pokazalo se da ova ekipa vrijedi, da ima puno potencijala, samo treba puno raditi. Ne treba se dizati u nebesa, kako smo odigrali smo odigrali, dva boda su tu i to je to", dodao je Vori.


Vorijevo zadovoljstvo podijelio je i izbornik Lino Červar na novinskoj konferenciji nakon utakmice.

Zadovoljan Červar, "samozadovoljavanje" igrača

"Zadovoljan sam cijelim ovim tjednom i s osvojena četiri boda. Dobro smo počeli utakmicu i iznimno dobro odigrali u prvom dijelu. Posebno bih istaknuo obranu, koja je u prvom dijelu bila agresivna i pokretljiva", rekao je nakon utakmice Lino Červar.

"Naravno, utakmicu smo odigrali u drukčijem sastavu nego inače, posebno su nam nedostajali Balić i Lacković, ali bez obzira na to svi su dali obol pobjedi i čestitam igračima na pristupu i borbenosti. Jednako tako zahvaljujem Osijeku na odličnom dočeku i gostoprimstvu", rekao je Červar.

Hrvatski je izbornik iskazao i zadovoljstvo igrom mladih igrača, ali isto ih tako upozorio da se ne smiju "samozadovoljavati", pri čemu je očigledno mislio da ne smiju biti samozadovoljni, ali mu je pobjegla jedna prava frojdovska omaška koja je svim novinarima izmamila skriveni smiješak.

"Moramo mladim igračima dati do znanja da se treba puno raditi kako bi se došlo do vrhunske igre i rezultata. U ovoj smo utakmici dali priliku mnogim mladima da se iskažu, jer je to sjajan način za kaliti se", dodao je hrvatski izbornik.

"Želimo proširiti krug reprezentativaca, stvoriti pozitivnu konkurenciju, a za to nam je iznimno bitno postići sinergiju između mladih i iskusnih igrača. Mladima zato treba dati priliku da igraju u ovakvim utakmicama s visokim pritiskom, jer one su teže nego klupske. Zadovoljan sam njihovom igrom, ali treba puno strpljenja i puno rada", objasnio je Červar.

Grci nisu imali šanse

"Ovo je naš rukomet koji igramo zadnjih 10 godina i vidi se da Grci još puno trebaju raditi da bi nas stigli", objasnio je Tihomir Zrnić zašto nije iznenađen ovako visokom pobjedom Hrvatske.

"Mi smo pokazali da i ovakve utakmice možemo igrati sa sto posto snage, u nekim ranijim utakmicama smo pokazali da nam se kad ne igramo punom snagom to može obiti o glavu. Svi mladi igrači su pokazali da mogu igrati na nivou ove reprezentacije, a čak i bez Metličića i Balića smo pokazali dobar rukomet", dodao je Zrnić.

Grčki izbornik bio je kratak i jasan: "Večeras smo igrali protiv najjače momčadi na svijetu i rezultat na kraju utakmice je potpuno realan".

J.D.
Foto:  Index

Pročitajte više