Pokrajac: Iz UFC-a su me pitali “gdje si bio do sada?”

ODMAH sljedeći dan nakon što se vratio u Hrvatsku, Igor Pokrajac se uputio u dvoranu i odradio trening. Naravno, bilo je vremena za decentnu proslavu najvažnije pobjede u karijeri ovog zagrebačkog borca, no Pokrajac je uvjeren da je ovo samo početak njegove prave UFC karijere i da tek sada treba “stisnuti”.

“Pokazao sam mnogo i dokazao sam da sam u stojci prijetnja svakome u diviziji, no sada treba dodatno raditi na još nekim elementima”, rekao je Pokrajac u razgovoru za Fight Site dodavši:

“Planiram se u idućem razdoblju posebno posvetiti hrvanju i BJJ-u. Vjerojatno nitko od mojih budućih protivnika više neće htjeti ‘stajati’ sa mnom, pa sada trebam stisnuti i još napredovati na parteru.”

Kakve su bile reakcije čelnih ljudi UFC-a nakon što si Soszynskog nokautirao za samo 35 sekundi?

“Nakon meča u kavez je ekspresno ušao glavni match maker Joe Silva. Nisam stigao niti gumu za zube izvaditi, a on je već bio tamo da bi mi čestitao. Rekao mi je: Gdje si bio do sada? što dovoljno govorilo koliko su zadovoljni onime što sam pokazao.”

I ti si nešto njemu uzvratio…

“Da, rekao sam mu da bih u sljedećem meču htio još jačeg protivnika, po mogućnosti nekog od bivših prvaka. Bitno mi je da napredujem i da se uspinjem na UFC-ovoj ljestvici.”

Imaš li nekih određenih želja za sljedeći meč?

“Ne. Borit ću se protiv bilo koga. Još uvijek nemam informacija tko bi i kada to mogao biti.”

Bonus za nokaut večeri ti je opet izmaknuo za dlaku?

“Da, baš šteta. Kada sam nokautirao Soszynskog vjerovao sam da je velika šansa da dobijem bonus, no kada sam se vratio u svlačionicu na ekranu se baš vrtio nokautirani Hominick za samo 7 sekundi. Nemam sreće s tim bonusima.”

Dijeli li UFC neke “locker room” bonuse koji se ne vide u službenim knjigama?

“Evo, ako ga dobijem vam javim. Za sada još nisam. Čuo sam da su borci poput Kampmanna i Sancheza za svoj međusobni meč dobili dodatni novac. UFC cijeni atraktivne i beskompromisne borce.”

Ide li i financijska strana priče prema gore?

“Još uvijek do ovog meča ne, no nakon pobjede protiv Soszynskog su mi se javili mnogi sponzori i menadžeri. Menadžeri me žele zastupati, a sponzori žele da im budem maneken.”

Ima li što konkretno?

“Neću govoriti još o detaljima, no jedan poznati proizvođač borilačke odjeće želi da im budem zaštitno lice, a tu bi iskoristili i motiv hrvatske šahovnice. Trenutačno pregovaramo.”

Mnogima se svidjela tvoja majica s kojom si izašao u kavez…

“Napravio sam tek nekoliko, no zbog velikog interesa odlučio sam dati dizajnirati i štampati cijelu seriju. Uskoro će se moći nabaviti.”

Da se vratimo još malo na dvoboj, koliko je bio ozbiljan onaj njegov direkt na početku?

“Prilično ozbiljan, dobro me pogodio. Nekako sam naletio na taj njegov udarac. On ga je bacio, spustio glavu, a ja sam sjeo na njega. Nisam ga očekivao i iznenadio me. Moram priznat da se radilo o jakom udarcu zbog kojeg sam vidio onaj blic. No, odmah sam se oporavio i sljedeći trenutak sam već bio spreman za nastavak.”

Što slijedi?

“Trebao sam ići u Dubrovnik sa svojim kolegom iz Croatian Top Teama, Draženom Forgačem, no nešto se ispriječilo. Vjerujem da ću biti u kutu Ivici Truščeku na WFC-u u u nedjelju.”

Pročitajte više