Pokrajac protiv "poljskog eksperimenta": Očekujem main card, u Kanadi svi žele ovaj meč!

UFC je danas i službeno objavio informaciju da će se Krysztof Soszynski i Igor Pokrajac sučeliti 10. prosinca u Torontu. Službene stranice američke promocije javljaju o usmenom dogovoru oko ovog dvoboja koji smo već trebali vidjeti prije par mjeseci.

“Dogovoren je eksplozivni dvoboj za 10. prosinca u Torontu između Igora “The Duke” Pokrajca i Kryzsztofa “Poljskog eksperimenta” Soszynskog”, stoji u kratkom priopćenju.

Podsjećamo, uoči leta na prvi meč, našem je borcu pozlilo nakon čega je hospitaliziran zbog problema sa žući i gušteračom. Čim se Poki oporavio i potpuno ozdravio, UFC mu je ponovno dao borbu protiv istog protivnika – Poljskog eksperimenta. Potvrda je to da Joe Silva i američka promocija cijene našeg UFC-ovca.

“Već sam se spremao za Sosyznskog i zato neće biti nekih velikih promjena u trenažnom procesu. Razlika je ta što se sada moram i fizički vratiti jer sam dugo bio izvan treninga. Stvarno sam se zaželio mečeva i kaveza i jako motiviran ulazim u ovaj dvoboj. Drago mi je i da ću se boriti protiv istog protivnika jer sam ja bio taj koji je odustao zadnji put. Čuo sam se s Joeom Silvom koji mi je rekao da vlada velik interes za ovim mečom. Razlog je taj što je on Kanađanin, a ja sam Hrvat i u Torontu postoji velika hrvatska iseljenička zajednica”, izjavio je Pokrajac za Fight Site.

Potvrda je to i da te iz UFC-a cijene…

“Da, praktički gdje sam stao, tu sam odmah i nastavio nakon što sam sanirao ozljedu. Dapače, dali su mi još veći meč jer je Toronto veća pozornica od Vancouvera, radi se o još većem eventu, a vjerujem da ću biti i na main cardu. Razlog je taj što se UFC sada prenosi i u Hrvatskoj, a uskoro i u cijeloj regiji. Osim toga, Soszynski i ja ćemo sigurno pružiti zanimljivu i atraktivnu borbu.”

Tvoj protivnik je u međuvremenu odradio dvoboj protiv Mikea Massenzia. Nije impresionirao.

“Istina. Očekivao sam brzi završetak tog meča pošto je Massenzio bio potpuno nespreman. Dvoboj je prihvatio tri dana ranije, a imao je samo 91 kg u meč. To znači i da je Soszynski bio sigurno 7 kilograma teži i puno snažniji. No, možda su upravo taj pritisak i stres djelovali na njega u psihičkom smislu. Dva puta su mu mijenjali protivnika, onda sam ja odustao…Nije to lako. Svaka čast Massenziju jer je izdržao do odluke. Dvoboj i nije bio previše atraktivan i očekivao sam više od Soszynskog.

Ovo je najdulji period u karijeri koji si pauzirao od treninga.

“Par mjeseci nisam radio apsolutno ništa i zato mi sada predstoji malo teži povratak u formu. No, zdravlje je nešto najbitnije na svijetu. Ne možeš birati kada ćeš se razboljeti, a ako se to dogodi, bolest se mora potpuno sanirati. Doktori iz KBC-a Dubrava, a posebno dr. Babić, su mi mnogo pomogli i uz njihovu pomoć sam se uspio vratiti na 100 posto. Zahvalio bih se i bioterapeutu Zoranu Bučanu koji mi je također puno pomogao. Čim su mi jučer javili za meč, krenuo sam s pripremama i imam dovoljno vremena.”

Hoće li biti nekih promjena u kampu?

“Mislim da neće. Za sada je sve isto. Cijelo ljeto nisam bio u dvorani, pa još treba posložiti stvari. Pripreme ću definitivno odraditi u Hrvatskoj.”

U međuvremenu su se dogodile i neke promjene na privatnom planu…

“Oženio sam svoju dugogodišnju djevojku Anastaziju. To je jedan logičan slijed stvari nakon šest godina veze. Čovjek se treba skrasiti i razmišljati o obitelji. Za mene je to bio najljepši dan u životu.”

Djeca?

“Radi se na tome…”

U subotu ćeš još jednom biti sukomentator na Fight Channelu. Prenosit će se UFC 135 i dvoboj Jones - Rampage?

“To je planetarno iščekivana borba koju svi žele vidjeti. Neovisno o tome protiv koga se bori Jones, on zaslužuje pažnju svih ljudi koji prate MMA jer se radi o tako vrhunskom majstoru. Svi željno iščekujemo kakav će sada as iz rukava izvući ovaj put. Ne treba potcijeniti Rampagea zbog njegove brzine i kvalitete. Čovjek je znao pobjeđivati u situacijama kada mu nitko nije davao šanse. Mislim da bi taktika mogla biti presudna. Jedini način da pobjedi Jonesa je mudrom taktikom.”

Kome daješ prednost?

“Ipak Jonesu. Nedavno sam čitao članak na Fight Siteu vezan uz njegove fizičke predispozicije. Ima reach od čak 215 centimetara što je zapanjujuće. Rampage može iznenaditi samo srčanošću i dobrom taktikom.”

UFC 140 (Za sada potvrđene borbe):

Frank Mir vs. Antonio Rodrigo Nogueira
Tito Ortiz vs. Antonio Rogerio Nogueira
Igor Pokrajac vs. Krzysztof Soszynski
Mark Homnick vs. Chan Sung Jung
Rory MacDonald vs. Brian Ebersole
Marko Bocek vs. Nik Lentz
Dennis Hallman vs. John Makdessi
Rich Attonito vs. Claude Patrick
Mitch Clarke vs. John Cholish

Pročitajte više