Policija evidentirala 30 počinitelja kaznenih djela na finalu Kupa

Davor Javorović / Pixsell

I DALJE traje kriminalističko istraživanje protupravnih ponašanja navijačkih skupina za vrijeme finala Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama I Hajduka u Vinkovcima, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija. Zagrepčani su 23. svibnja slavili 1:0 protiv Splićana i osvojili duplu krunu, a utakmicu su obilježili neredi na tribinama stadiona. 

Pregledom snimki videonadzora do danas je izdvojeno 30 počinitelja protupravnih ponašanja protiv kojih će policija podnijeti kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima, navode iz policije dodajući kako se radi o kaznenim djelima oštećenja tuđih stvari i napada na službenu osobu.

"Policija nastavlja kriminalističko istraživanje i analizu snimki videonadzora", poručili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Oni podsjećaju kako su tijekom kontroliranog ulaska navijača na tribine nogometnog stadiona HNK Cibalia zabilježena postupanja prema 36 osoba zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Razlozi su bili alkoholiziranost i vrijeđanje policijskih službenika, a zabilježena su ukupno 44 prekršaja.

Pročitajte više