"Poljska ima iste ambicije kao i svi ostali, želimo zlato"

POLJSKU reprezentaciju nitko ne svrstava među favorite Europskog prvenstva - osim njih samih. Izabranici Lea Beenhakkera stigli su danas u Bad Waltersdorf u iščekivanju svoje prve utakmice protiv Njemačke. Nemaju velike šanse za dobar rezultat, ali optimizma im ipak ne nedostaje.

"Imamo iste ambicije kao i svi ostali, želimo zlato. Da nismo optimistični, bolje bi nam bilo da smo ostali kod kuće. Ako se ne nadate rezultatu, nemate što raditi na Europskom prvenstvu", rekao je novinarima veznjak poljske reprezentacije Dariusz Dudka nakon što je čarter Poljaka sletio u Graz.

Iako rezultati pripremnih utakmica nisu bili obećavajući, Leo Beenhakker momčadi je usadio samopouzdanje i mirnoću otkad je preuzeo klupu Poljske nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. U posljednjoj pripremnoj utakmici, remiju s Dancima, Beenhakker je na teren poslao ekipu koja će vjerojatno biti njegova udarna momčad na prvenstvu, ali ne treba isključiti da Nizozemac ima još neko iznenađenje u rukavu.

Utakmice protiv Danske bili su pošteđeni tek Michal Zewlakow i Jakub Blaszczykowski koji se oporavljaju od lakših ozljeda jer ih Beenhakker želi potpuno zdrave kad izađu na teren protiv Njemačke.

Poljska je s Nijemcima već igrala 15 puta, ali niti jednom nije pobijedila svog susjeda; 11 puta su slavili Nijemci, a četiri su puta Poljaci izvukli remi. U njihovoj posljednjoj međusobnoj utakmici, na Svjetskom prvenstvu 2006, Njemačka je pobijedila golom u sudačkoj nadoknadi za 1:0 i tako onemogućila Poljskoj prolaz skupine.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više