Rezervna varijanta za kamp reprezentacije još se gradi!

OSIM Šahtarovog centra Kirše, jednog od potencijalnih kampova u Ukrajini, hrvatska reprezentacija rezervirala je još nekoliko kampova poput kampa Tržebnica kraj Wroclawa te Miedzychoda koji se nalazi 69 km od Poznanja.  I dok slike Kirše govore same za sebe, kamp Tržebnica nije finaliziran, a slike iz listopada govore kako će se završni radovi tek obaviti u narednim mjesecima.

Tržebnica je jedan od 44 grada u Poljskoj koja je odabrana kao potencijalno mjesto za trening kamp reprezentacija u vrijeme Europskog prvenstva 2012. godine. Poljski ministar turizma preporučio je Tržebnicu u lipnju 2008. godine, a radovi su počeli sljedeće godine.

Najveći aduti Tržebnice u odnosu na ostale poljske gradove su izrazito mirna lokacija koja je vrlo blizu aerodroma i stadiona u Wroclawu. Tržbenica se nalazi sjeverno od Wroclawa, a stadion na sjevernom dijelu grada, tako da je pristup vrlo jednostavan i ne treba se voziti po ovom gotovo milijunskom gradu da bi se stiglo pred stadion. Uvjeti za kamp u Tržbenici već su postojali, a trebalo ih je samo nadograditi i modernizirati.

Prema planovima kamp će imati veliki hotel sa četiri zvjezdice koji će nuditi 60 soba, 10 apartmana, restoran, sobu za konferencije te teretanu, a nedaleko se nalazi i teren lokalnog niželigaša Polonije koji je kao i sve ostalo uređen po Uefinim striktnim standardima, a promijenjena je i travnata podloga. 2009. godine započela je i izgradnja kompleksa unutrašnjih i vanjskih bazena, sa solarijem, wellnesom i saunom, a kompleks će imati preko 500 kvadratnih metara raznoraznih bazena...

Pročitajte više