Poljud svjedoči još jednom Bobovom početku: Vierijeva proba na Hajdukovom "trokutu"

NOMAD, koji je u 36 godina života i 20 godina karijere promijenio 16 klubova, zaradio je dvotjedno produljenje "kušnje" u Blackburnu, a generalka kojom bi trenera Sama Allardycea trebao uvjeriti kako je upravo on pravi čovjek za nasljednika Roquea Santa Cruza, odigrat će se upravo na Hajdukovom trokut-turniru ove subote.

Uz Hajduk i portugalski Nacional, Blackburn je treći klub na natjecanju, a prije vikend-posjeta Splitu, s Blackburnom će Vieri do domovine gdje ga danas očekuje provjera protiv Rome.

Allardyce je inače oduševljen onim što je Vieri pokazao tijekom prošlotjedne provjere na pripremama Blackburna u Austriji pa mu je produljio probnu gažu za splitski turnir i još tjedan dana priprema u Engleskoj, kako bi ga definitivno uvjerio da je spreman udovoljiti visokim zahtjevima Premiershipa.

"Očigledno je u zaostatku što se tiče fizičke pripremljenosti, ali ćemo prema njemu biti jako strpljivi i vidjeti može li izdržati. Ako to uspije, nitko sretniji od mene. Čekat ćemo koliko bude potrebno u nadi pozitivnog rješenja".

Osim trenera, vremešnim Vierijem je oduševljen i branič Stephen Warnock: "U samo tjedan dana koliko je bio s nama, dokazao je kako zna zabiti 'ni iz čega'. Iznimno je jak i težak za čuvati. Ne slažem se kako je prestar za igrati u Premiershipu".

Burna karijera i pod stare dane

Vieri je bez kluba otkad je krajem prošle sezone napustio Atalantu, nakon čega mu je prijatelj David Beckham sredio probu u LA Galaxyju od koje je odustao, jer se želio okušati u pokeraškim natjecanjima. Poslije se nudio Flamengu i Atletico Paranaenseu, ali ga Brazilci nisu htjeli. Konačno, početkom srpnja, Celticov trener Tony Mowbray pozvao ga je na pripreme u Japan.

Podsjetimo, Vieri je 1998. bio najbolji strijelac Primere dok je nastupao u Atleticu. U sezoni 2002./03. je u dresu Intera došao do naslova najboljeg strijelca Serie A.

U dresu Italije (49 nastupa, 23 gola) istaknuo se na Svjetskim prvenstvima: 1998. (5 golova) i 2002. (4 gola).

Navijači Hrvatske reprezentacije pamte njegov gol Pletikosi na SP 2002., a s Alenom Bokšićem je u drugoj polovici 90-ih igrao u Juventusu i Laziju.

Pročitajte više