Polufinale Davis Cupa: Švedska - SAD i Njemačka - Rusija

NAJTEŽI put do poluzavršnice natjecanja imala je Rusija, koja je tek pobjedom Marata Safina protiv Paula Mathieua u petom meču osigurala prolaz protiv Francuske u Moskvi, nakon što je Sebastian Grosjean poravnao rezultat na 2:2.

Safin je sa 7:6 6:3 5:2 pobijedio Mathieua nakon 2 i pol sata igre i tako prošlogodišnjim pobjednike doveo na korak do finala, gdje ih u rujnu čeka Njemačka, koja se lako u gostima obračunala sa Belgijom, ukupnim rezultatom 3:2 za Nijemce u Ostendeu.

Svu draž susreta u Davis Cupu pokazao je veliki dvoboj Sebastijana Grosjeana i Igora Andrejeva. Francuzu, 59. na ATP ljestvici, je trebalo gotovo četiri sata igre (točnije 3 sata i 56 minuta) da sa 7:5 4:6 2:6 6:3 6:4, pobijedi Andrejeva, koji je na 235. na svjetskoj listi teniskih profesionalaca. Francuzi su tako uspjeli izjednačiti omjer, ali je Safin ipak donio pobjedu domaćinima.

Ostala tri polufinalista su već nakon susreta parova osigurali plasman među četiri posljednje reprezentacije. Švedska je subotnjom pobjedom Bjorkmana i Thomasa Johanssona nad Nalbandianom i Guillermom Canasom postavila nedostižnih 3:0 protiv prošlogodišnjih finalista Argentinaca, a danas je preostalim mečevima postavljen konačni rezultat 4:1.

U dvoboju "zamjena", Jonas Bjorkman je pobijedio  Sebastiana Prieta 6:1 6:2 za samo 43 minute igre- Bjorkman je igrao umjesto Soderlinga, a Prieto je mijenjao  Nalbandiana, koji je bio predviđen za ovaj meč.

Utješni bod Argentini donio je tinejdžer Juan-Martin Del Potro pobjedom nad Robertom Lindstedtom 7:6 6:4.

Amerikanci su u tri susreta protiv Španjolaca u Salemu izgubili tek jedan gem. James Blake je u prvom meču sa 3:0 savladao Tommyja Robreda. Istim rezultatom je i Roddick slavio protiv Verdasca, a u susretu parova su Bob i Mike Bryan protiv Feliciana Lopeza i Fernanda Verdasca nakon tie breaka u četvrtom setu donijeli Amerikancima konačnu pobjedu

Foto: AFP

Pročitajte više