Pomlađene Barakude protiv najjače Italije: "Idemo po pobjedu"

Foto: Hina

HRVATSKI vaterpolisti otputovali su u Italiju gdje danas u 19 sati igraju uzvratnu utakmicu Svjetske lige. Izbornik Ivica Tucak i na ovu utakmicu putuje s pomlađenom reprezentacijom jer kako je već ranije najavljeno plasman na završni turnir u lipnju u Kini nije imperativ. No, kao i svaki put očekuje da će njegova momčad odigrati jednu dobru utakmicu.

"Po informacijama koje imam Italija dolazi u najjačem sastavu. Bit će nam izuzetno teško s obzirom da smo mi pomladili momčad. Očekujem dobru igru. Od ovih mladih momaka očekujem da pokažu kako na njih možemo računati u budućnosti. Iako rezultat nije primaran, to ne znači da nećemo pokušati pobijediti", najavio je izbornik Ivica Tucak.

Podsjetimo, u prvoj utakmici igranoj u prosincu prošle godine, Hrvatska je u Dubrovniku izgubila od Italije samo jednim golom razlike, rezultatom 9:8. Na utakmicu s Italijom otputovali su:

Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Boris Pavlović, Ivan Milaković, Marko Macan, Maro Joković, Anđelo Šetka, Petar Muslim, Ante Vukičević, Loren Fatović, Antonio Petković i Andro Bušlje. Stručni stožer čine: izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić i Damir Luketić.

Pročitajte više