WIMBLEDON

Pomor favorita na Wimbledonu: Nositelji senzacionalno ispali

Foto: EPA-EFE

ŠESTI nositelj Wimbledona i peti igrač svijeta Alexander Zverev senzacionalno je ispao u 1. kolu Wimbledona.

U zadnje vrijeme neuvjerljivog Nijemca sa 4:6, 6:3, 6:2, 7:5 izbacio je Čeh Jiri Vesely, inače 124. tenisač na ATP ljestvici.

Sve je krenulo dobro za Zvereva koji je napravio brejk za osvajanje prvog seta, a problemi su počeli sredinom drugog kad je u sedmom gemu izgubio servis pa kasnije još jednom za izjednačenje na 1:1 u setovima. Šokirani Zverev početkom trećeg seta izgubio je i treći servis-gem zaredom, ali je kod vodstva Veselyja 4:2 imao veliku priliku.

Nijemac je stigao do 0:40, ali je Vesely spasio sve tri brejk-lopte i onda napravio brejk za 6:2. Imao je Zverev 15:40 i još jednu brejk-loptu kod rezultata 2:2 u četvrtom setu, ali je Čeh i to spasio te došao do pobjede brejkom za konačnih 7:5.

Nešto kasnije senzaciju je napravio i Talijan Thomas Fabbiano koji je u pet setova izbacio Stefanosa Tsitsipasa. Grk je u tie-breaku četvrtog seta spasio dvije meč lopte, onda je početkom petog seta propustio tri brejk-lopte te nakon toga potpuno pao u igri. Talijan je slavio 6:4, 3:6, 6:4, 6:7, 6:3 i u 2. kolu će igrati protiv Ive Karlovića.

U ženskom ždrijebu senzacionalno je ispala i druga igračica svijeta Naomi Osaka koju je sa 7:6, 6:2 izbacila Julija Putinjceva.

Pročitajte više