Popović iznenada smijenjen s predsjedničke dužnosti Uprave FRZ-a

PREDSJEDNIK Hrvatskog odbojkaškog saveza Andrija Popović u petak poslijepodne iznenada je smijenjen s visoke političke dužnosti u Fondu za razvoj i zapošljavanje (FRZ). Sanaderova posljednja odluka prije odlaska na godišnji odmor mogla bi biti jasan znak u kojem se smjeru treba razvijati odbojkaška trakavica koja već danima puni novinske stupce.

Hrvatska vlada održala je jučer telefonsku sjednicu na kojoj je bez previše polemike donesena odluka o razrješenju Popovića s dužnosti predsjednika Uprave FRZ-a, a za vršitelja dužnosti predsjednika iste Uprave imenovan je Petar Tonković.

U kratkom i vrlo šturom obrazloženju odluke navodi se tek kako je Kadrovska komisija hrvatske Vlade odlučila Vladi predložiti smjenu Popovića, što je Vlada i prihvatila te je donijela rješenje o razrješenju Popovića. Na isti način je predložen i rješenjem imenovan Petar Tonković.

Zanimljivo kako je odluka o razrješenju donesena samo dva dana nakon što je Popović, inače član HDZ-a, vlastitom "slobodnom interpretacijom" dogovora s ministrom Primorcem pozvao odbojkaškog izbornika Radu Malevića da se pod hitno stavi pod njegovu komandu te da se javno ispriča zbog toga što je tražio ostavku kompletnog čelništva HOS-a, a koje predvodi upravo Popović.

Iako Sanader niti Vlada nemaju apsolutno nikakve ingerencije nad HOS-om niti mogu utjecati na njegove odluke, neosporno je da jučerašnja odluka predstavlja jasan znak Popoviću da "se sredi" ili bi se zahtjev izbornika Rade Malevića vrlo brzo mogao realizirati te bi Popović nakon svega nekoliko dana mogao ostati bez još jedne svoje predsjedničke dužnosti.

I.K.
Foto: Jutarnji list

Pročitajte više