Poraz Jelene Kostanić

JELENA KOSTANIĆ se nije uspjela plasirati u drugo kolo WTA turnira u Bolu na Braču koji se igra za nagradni fond od 170.000 USD.

Kostanić je u dvoboju 1. kola izgubila od Bjeloruskinje Tatjane Puček u tri seta 6:1, 5:7, 3:6, mada je imala idealnu priliku pobijediti u dva seta i pridružiti se u 2. kolu Silviji Talaji koja je ranije sa 6:1, 6:1 svladala Nijemicu Rittner.

No, umjesto Splićanke u srijedu će protiv Španjolke Conchite Martinez Granaidos igrati Puček, koja je imala više snage i hrabrosti u odlučujućim trenucima drugoga seta.

Nakon glatkog prvog seta (6:1) činilo se da Kostanić i treći puta svladati Puček jer je u prvom setu lako dolazila do poena nad jedno mjesto slabije rangiranom Bjeloruskinjom (107).

U drugom su stvari krenule loše po hrvatsu igračicu, gubila je sa 4:1, a onda opet pronašla igru iz prvog seta, izjednačila je na 5:5 i u jedanaestoj igri ošla do "break prilike" koju je olako propustila jer nije odigrala agresivno.

Dokraja je sve išlo na ruku Puček, koja je prvu priliku za break u sljedećoj igri odmah iskoristila, a u trećem setu uzela ponuđeno od Jelene, na kojoj se vidjelo da nije potpuno zdrava.

Sutra od naših tenisačica igraju mlade nade - prva će na teren u 11.30 sati Zagrepčanka Darija Jurak u debitantskom WTA nastupu, a protivnica joj je šesta nositeljica Slovakinja Henrietta Nagyova, a u 16 sati Varaždinka Karolina Šprem čeka Amerikanku Samanthu Reeves.

U dvoboju 2. kola Silvija Talaja će odmah nakon dvoboja Špremove pokušati iznenaditi drugu nositeljicu Talijanku Silviju Farinu Eliu.

Pročitajte više