Porto "razbio" Lazio

SJAJNOM predstavom protiv Lazia u prvom polufinalnom dvoboju nogometaši Porta stigli su korak do plasmana u finale Kupa UEFA, što će se igrati 21. svibnja u Sevilli.

Iako su "nebesko-plavi" poveli golom Claudia Lopeza u 7. minuti, Porto je do konca ogleda postigao četiri pogotka. Dva puta je Angela Peruzzia svladao Derlei Silva (27, 50), dok su po jedan pogodak postigli Maniche Ribeiro (10) i Helder Postiga (56).

"Ostvarili smo sjajan rezultat, međutim još uvijek nije vrijeme za slavlje. Moramo se smiriti i maksimalno koncentrirati za rimski uzvrat," kazao je trener Porta, Jose Mourinho.

Lider portugalskog prvenstva najefikasnija je momčad ovogodišnjeg izdanja Kupa UEFA, što su potvrdili i u dvoboju protiv Talijana. Do sada su postigli 26 pogodaka, od čega čak 21 na svom Antasu. Zanimljivo, bio je ovo prvi poraz Lazia ove sezone na gostovanjima u Kupu UEFA. "Nakon ranog vodstva opustili smo se, što je Porto iskoristio. Nakon toga više nije bilo povratka. Iako još uvijek nije sve izgubljeno, morat ćemo učiniti čudo kako bi prošli u finale," kazao je strijelac pogotka nada za Lazio, Claudio Lopez.

U drugom polufinalnom dvoboju Celtic i Boavista iz Porta odigrali su u Glasgowu 1:1. Gosti su poveli autogolom Joosa Valgaerena u 48. minuti, a već u sljedećem napadu Celtic je izjednačio pogotkom Henrika Larrsona. Međutim, švedski internacionalac u 75. minuti nije iskoristio jedanaesterac.

Pročitajte više