Portsmouth doveo Boatenga i Dindanea

NIJE trebalo dugo čekati da Portsmouthov novi vlasnik, a riječ je o Sulaimanu Al-Fahimu, koji je preuzeo kontrolu u svoje ruke od Alexandrea Gaydamaka, počne potrošnju novca i osnaživanje momčadi.

Prijelazni rok nogometaša bliži se svome kraju, pa ne čudi zaposlenost u klubu koji je u uvodna tri kola Premier lige ubilježio tri poraza. Nakon što su u petak već stigli Wiganov veznjak Michael Brown i Lensov napadač Aruna Dindane, klub za koji igra hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar objavio je završetak novoga transfera.

Novo ime na koje će menadžer momčadi Paul Hart moći računati, dojučerašnji je suigrač Luke Modrića i Vedrana Ćorluke, Tottenhamov malo korišteni 22-godišnji vezni igrač Kevin-Prince Boateng, koji je potpisao ugovor na tri godine.

"Oduševljen sam njegovim dolaskom, on je vrlo dobar igrač. Mlad je i željan dokazivanja, njegove su sposobnosti velike, a nadam se da će ih u ovom okruženju i uspjeti kanalizirati", kazao je Hart.

Boateng je u Tottenham došao 2007. godine iz Herthe, međutim, nije se uspio nametnuti. Završetak prošle sezone proveo je u dortmundskoj Borussiji.

Portsmouth doveo Dindanea iz Lensa

Napadač Obale Bjelokosti Aruna Dindane (29) novo je pojačanje Portmoutha, potvrdio je engleski nogometni Premierligaš putem službenih web-stranica kluba.

Dindane, koji zajedno s Chelseajevim Didierom Drogbom čini napadački par bjelokosne reprezentacije, u Portsmouth je došao na jednogodišnju posudbu iz Lensa. Prema opcija u ugovoru moći će nakon toga i potpisati za “mornare”.

"Telefonski sam pričao s Didierom. Rekao mi je da je dolazak u Portsmouth izvrsna opcija. Zainteresirani su za mene od 2003. godine, a ja sam sretan što sam sada i stigao. Lako ću se uklopiti, budući da mnogi ovdje pričaju francuski jezik", kazao je Dindane.

"Jednako sam spretan pred golom, kao i u kreiranju akcija. Znam da je ulazak u sezonu slab, ali ono što se broji jest pozicija na kraju. Bit će sve u redu", zaključio je novi suigrač Nike Kranjčara, a dojučerašnji Vedrana Runje.

Pročitajte više