Portugal u 18 sati otvara EURO protiv Grčke

NOGOMET danas u 18 sati postaje najvažnija stvar. Velika natjecanja obično otvara domaćin, pa će tako biti i danas: Portugal protiv Grčke.

Na stadionu Dragao (kapacitet 52.000) u Portu domaćin je veliki favorit protiv oslabljene Grčke. Zadnjih dana nisu trenirali Dellas i Lakis, ali, na Rehagelovu sreću, vratio se najbolji strijelac Nikolaidis.

Portugal je veliki favorit, ali to treba pokazati na travnjaku. Pritisak na domaću momčad je ogroman. Cijela portugalska javnost očekuje trofej na oproštaju "zlatne generacije". Prošli put su bili tako blizu. Podsjetimo, u polufinalu im je Zidane presudio u zadnjoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca. Prethodno je Abel Xavier igrao rukom u kaznenom prostoru.

Veliki adut domaćih je jedini stranac, a to je brazilski izbornik Scolari, osvajač SP-a 2002. Portugal je zbog domaćinstva propustio kvalifikacije, pa će se prava snaga otkriti tek sad. Prijateljske utakmice su ipak nešto drugo. Svi su zdravi i Scolarija muče slatke brige. Deco ili Rui Costa? Petit ili Maniche?

Grčka je tek drugi put u zavrčnici Europskog prvenstva, a dosad nisu ubilježili ni jednu pobjedu. I oni imaju stranca na klupi, Nijemac Otto Rehagel je realan i svjestan da je Portugal favorit. Očekivanja grčke javnosti su nakon pobjeda nad Španjolskom i Ukrajinom uvelike porasla. Može li kompaktna grčka momčad s jakom obranom zaustaviti domaćine?

Sudi Talijan Collina. Početak je u 18:00.

Vjerojatni sastavi:
PORTUGAL: Ricardo - Ferreira, Andrade, Couto, Rui Jorge - Figo, Petit, Costinha - Rui Costa - Simao, Pauleta.
GRČKA: Nikopolidis - Venetidis, Dellas, Goumas, Seitaridis - Dabizas, Giannakopulous, Tsiartas, Lakis, Zagorakis - Nikolaidis.

M.R.

Pročitajte više