Portugalci: I bez Ronalda ćemo pobijediti Hrvatsku

Foto: EPA

PORTUGAL sutra od 20:45 u Faru dočekuje Hrvatsku u prijateljskoj utakmici. Domaćin je bez Cristiana Ronalda. On je jedan od čak deset igrača Portugala s nedavnog SP-a (na kojem su ispali u osmini finala od Urugvaja) koji nisu u konkurenciji za ovaj meč.

Bez obzira na to, Andre Silva, napadač aktualnog prvaka Europe, najavljuje da će njegova reprezentacija ići na pobjedu: 

"Utakmica s Hrvatskom nam jer bitna jer igramo protiv svjetskih doprvaka. Očekujem našu pobjedu", rekao je Silva u reprezentativnom sportskom kampu u Lisabonu.

Portugalci su jučer od tamo otišli prema jugu i Faru. U dosadašnja četiri susreta Hrvatska nikada nije pobijedila Portugal, niti je uspjela zabiti gol. Ova utakmica Portugalcima je priprema za otvaranje Lige nacija, novog UEFA-inog natjecanja, s Italijom u Lisabonu 10. rujna.

"Još uvijek nismo proučavali Italiju jer se zasad spremamo samo za utakmicu s Hrvatskom. Taj susret nam je jednako bitan kao i onaj s Italijom", rekao je Silva koji je u 26 utakmica za Portugal zabio 12 golova. 

"Svi novi igrači mogu pomoći. Kada dolaze ovdje u reprezentaciju, dolaze s velikim očekivanjima, i željom da daju sve od sebe", naglasio je Silva. Njega je ljetos Milan poslao na jednogodišnju posudbu u Sevillu.

Izbornik Fernando Santos je prije nekoliko dana rekao kako je glavni cilj izgradnja momčadi sposobne za obranu naslova prvaka Europe na prvenstvu 2020. 

"No, prije tog prvenstva nas čeka Liga nacija. Imamo velika očekivanja na svakom natjecanju, pa tako i tome, jer mi uvijek želimo pobijediti. Dat ćemo sve od sebe u Ligi nacija", poručio je Silva.

Bernardo Silva, krilo Manchester Cityja, smatra da će im nedostajati 33-godišnji kapetan. Ronaldo je, naime, u 154 utakmice za Portugal zabio 85 golova te je igra uglavnom bila podređena njemu.

"Uvijek kada nije tu, Cristiano nam nedostaje. To je normalno. No oni koji će igrati dat će sve od sebe da ga nadomjeste", rekao je Bernardo Silva iza kojega je 30 nastupa u nacionalnom dresu.

"Svjesni smo da igramo protiv svjetskih doprvaka, a onda i protiv Italije. Mi želimo osvojiti Ligu nacija, uvijek nastojimo pobijediti, pa ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili taj cilj", zaključio je.

Portugal je 2016. godine osvojio Europsko prvenstvo, a u osmini finala je na produžetke svladao Hrvatsku s 1:0. Tako je nastavio pobjedničku seriju nad Hrvatskom. Godine 2013. pobijedio je s 1:0, 2005. je bio bolji s 2:0, a 1996. je slavio s 3:0.

Pročitajte više