Portugalski izbornik birao najbolje. Ispred Messija i Silve stavio Hrvata

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

LIONEL MESSI proglašen je najboljim nogometašem svijeta tijekom jučerašnje ceremonije Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koja je održana u Londonu. Argentinac je u izboru slavio ispred Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea, a među najboljima se našao i Marcelo Brozović.

Hrvatski veznjak Al Nassra skupio je ukupno sedam bodova. Kapetan Hrvatske Luka Modrić smjestio ga je na treće mjesto u svom izboru, baš kao i kapetan Kanade Milan Borjan te kapetan Kazahstana Askhat Tagybergen. Isto je napravio kapetan Jemena Wahid Alkhyad. Crnogorski kapetan Stevan Jovetić stavio ga je na drugo mjesto u svom izboru, iza Lionela Messija i ispred Kyliana Mbappea, a drugi je bio i za Alija Khaseifa, kapetana Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Martinez i Gliha stavili Brozovića na prvo mjesto

Mario Rivera Campesino, izbornik Bruneja, Brozovića je stavio na svoj listić iza Rodrija i Erlinga Haalanda, a treći najbolji bio je i za čileanskog izbornika Eduarda Berizza i kirgistanskog Stefana Tarkovića. Kolumbijski izbornik Nestor De Lorenzo smatra da je od Brozovića bolji bio samo Messi, kao i Omanov Branko Ivanković, dok su dvojica izbornika hrvatskog veznjaka stavila na prvo mjesto. To su Primož Gliha koji vodi Kosovo i portugalski izbornik Roberto Martinez.

U izboru novinara, Brozović je osvojio tri treća i jedno drugo mjesto.

Pročitajte više