Portugalski izbornik otkrio kako je nadmudrio Čačića

Foto: Hina

IZBORNIK Portugala Fernando Santos otkrio je kako je uspio izbaciti Hrvatsku s Europskog prvenstva u Francuskoj. Ekipa Ante Čačića bila je favorit uoči okršaja s Portugalom u osmini finala Eura, ali Santos je točno znao što je potrebno da se Hrvatsku eliminira s turnira.

"Odigrali smo veliku utakmicu i presretni smo zbog plasmana u četvrtfinale. Treba biti iskren i priznati da smo imali sreće u završnici, ali sve u svemu zasluženo se veselimo", rekao je u uvodu Santos, a zatim se prebacio na taktiku.

"Prije svega odlučio sam osvježiti momčad, jer smo imali tri teške utakmice u skupini. Osim toga, uvijek sam govorio da imam 23 igrača koji su spremni u svakom trenutku. Također, mijenjao sam na bokovima jer Hrvatska doista ima strašno brza krila. Morali smo biti pragmatični. Ovo je bila taktička utakmica. Morali smo pronaći način kako da zaustavimo sjajnu momčad koja ima vrlo malo slabih točaka. Glavni je zadatak bio da spriječimo njihove brze kontre, a pomoglo je i to što smo imali brzi prijenos lopte", zaključio je Santos.

Pročitajte više