Portugalski nogometni savez pokreće esport diviziju

Photo:Electronic Arts

PRATEĆI svakodnevna zbivanja u svijetu esporta, Portugalski nogometni savez odlučio je pokrenuti vlastitu esport diviziju. NBA je svoju esport ligu već najavio, a za očekivati je da će u iduće dvije godine ovakvi potezi iz trendova prerasti u standard.

>>TO JE BUDUĆNOST Momčadi u NBA ligi odsad će se natjecati i u esportu

>>MANCHESTER CITY NUDI POSAO IZ SNOVA Treba vam samo diploma prvostupnika!

FIFA esport dobiva novi vjetar u leđa zahvaljujući najavama europskih nogometnih saveza. Nizozemci, Francuzi i Španjolci već su krenuli u organiziranje službenih FIFA 17 liga u sklopu ili u suradnji sa svojim nogometnim savezima, priključivanje Portugala esportu samo je još jedan logičan korak. Kako se radi o nogometnoj simulaciji, FIFA je logičan izbor za uključivanje nogometnih institucija u esport, ali malo je vjerojatno da će na tome i ostati. 
 
>>ULAŽU MILIJUNE Najveći svjetski klubovi masno plaćaju svoje e-momčadi
 
Predsjednik Portugalskog nogometnog saveza Fernando Gomes, izjavio je kako nisu mogli propustiti priliku da se i oni uključe u esport. FIFA turnir naziva Allianz Challenge, osim samog Portugalskog nogometnog saveza podržali su i Allianz, kao glavni sponzor, te HP, Red Bull i Mocha, već dobro poznata imena u esport industriji. LAN završnica turnira počet će 22. lipnja s nagradnim fondom od 20 tisuća eura od čega će polovina pripasti pobjedniku. 
 

 
>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima. 

 

Pročitajte više