Portugalski trio mijenja klubove?

TROJICA portugalskih nogometnih reprezentativaca, vratar Eduardo, lijevi branič Fabio Coentrao i vezni igrač Tiago, mogli bi promijeniti svoje klupske sredine nakon vrlo zapaženih nastupa na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, na kojem je Portugal izgubio dvoboj osmine finala od Španjolske sa 1:0.

"Eduardove predstave bile su briljantne. Imao je na ovome prvenstvu nekoliko odličnih i vrlo važnih obrana", pohvalio je svog vratara protugalski izbornik Carlos Queiroz nakon poraza od Španjolske.

Eduardo je sve tri utakmice Portugala u skupini izdržao bez primljenog gola, a jedini na Mundijalu primio je baš protiv Španjolaca. Njegovu mrežu zatresao je u četiri utakmice samo David Villa.

Eduardo iza sebe ima i odličnu klupsku sezonu. Sa svojom je Bragom neočekivano vodio borbu za naslov prvaka Portugala, koji je ipak osvojila Benfica, klub koji je iskazao zanimanje za njegov dolazak. No, nije jedini. Eduarda žele i neki veći europski klubovi...

"Je, bilo je govora o mom transferu. Vidjet ćemo što donose sljedeći dani", potvrdio je 27-godišnji vratar.

Fabio Coentrao, 22-godišnji igrač Benfice, upisao je prije Svjetskog prvenstva samo jedan nastup u portugalskoj vrsti. No, na Mundijalu je zaigrao u sve četiri utakmice svoje selekcije te nadmašio očekivanja. Za njega se, pak, navodno zanima minhenski Bayern...

"Ja imam ugovor s Benficom do 2015. godine, a ne znam kako sada stvari stoje. Čini se da postoje klubovi koji me žele dovesti. Volio bih sljedeće sezone igrati s Benficom u Ligi prvaka, ali to ne znači da ću zauvijek ostati u svom sadašnjem klubu. Postoje sredine koje mogu ponuditi bolje uvjete", osjetio je ''miris novca'' Coentrao.

Nakon noćne more u Juventusu, vezni igrač Tiago preselio se u siječnju na posudbu u madridski Atletico, čime je zavrijedio povratak u portugalsku momčad. Predsjednik Atletica Enrique Cerezo potvrdio je prošlog tjedna kako njegov klub pregovara s Juventusom oko trajnog ugovora s Tiagom.

Pročitajte više