Azerbajdžanci secirali Dinamo: "Važno je zaustaviti Sammira"



SAMO TRI dana ostalo je do prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka između Dinama i azerbajdžanskog Neftchija. Pripreme za utakmicu u finalnoj su fazi, baš kao i Maksimir i nema sumnje da nas očekuje zanimljiv i kvalitetan dvoboj, barem tako kažu skauti Modrih koji već tjednima špijuniraju goste.

> Foto: I presidente oduševljen Maksimirom - Stadion na ponos državi i reprezentaciji!

> Slavonac koji je nosio dres Neftchija poručuje Dinamu: U Bakuu vas čeka pakao

> Trener Neftchija: Na Maksimiru moramo zabiti gol. Idemo po remi

> Bivši vratar Zvezde debitirao za Neftchi: "Nadao sam se Partizanu, ali protiv Dinama imamo šanse"

> Iz Neftchija tvrde: Dinamovi navijači su među najjačima u Europi, ali neće utjecati na našu igru

> Jurčić se ima čemu nadati: Dinamo dobio Baku, Neftchi pao protiv češkog prvaka

"Moral u svlačionici je velik, možda kao nikada prije. Svi smo iznimno zadovoljni kako smo odradili dosadašnji dio priprema, smatram kako je bilo vrlo produktivno i kako smo svi napredovali. Uvjeti u Austriji su sjajni i nikako da dočekamo taj susret protiv Dinama i pokažemo što možemo", rekao je Georgievski.

Moral u svlačionici Arifa Asadova visok je, međutim i Azerbajdžanci su svjesni kako je Dinamo kvalitetnija momčad te kako će im trebati između ostalog i puno sreće kako bi prošli Modre. Makedonac u redovima Neftchija izjavio je kako svi jedva čekaju gostovanje u Maksimiru.

"Protiv Dinama ćemo postaviti temelje europskog Neftchija"


Smatra kako je Dinamo iskusnija momčad, ali i momčad protiv koje se može igrati...

"Što se tiče igrača, dojma sam kako smo na jednakom psihičkom i fizičkom nivou. Dinamo je pak u prednosti jer svake godine igra desetak europskih utakmica i ima puno više iskustva od nas. Modri su odigrali veliki broj ovakvih utakmica kakva nas očekuje u srijedu. Igrači Krunoslava Jurčića nas se ne boje, toga moramo biti svjesni, ali jedan respekt nedvojbeno postoji", napomenuo je Makedonac.

Vjeruje kako Neftchi može do iznenađenja...

"Dinamo ima veliko ime, tradiciju i povijest, a o igračkom kadru da i ne govorim. Mi smo klub koji se razvija i koji tek treba dosegnuti tu razinu. Na pravom smo putu, imamo vrlo dobro momčad, jaču no ikada i ne trebam posebno napominjati kako ćemo svi dati sve od sebe da svladamo Dinamo i postavimo temelje jednog novog europskog Neftchija", za kraj će Georgievski.

Dodajmo kako tamošnji mediji nevjerojatno aktivno prate događanja u hrvatskoj. Najmanje desetak vijesti iz Zagreba stiže u Azerbajdžan svaki dan, od izjava Barića, trenera, Mamića do slika o novom izgledu Maksimira.

Trener koji je s Khazarom namučio Dinamo: "Prednost Neftchija je u uzvratu na domaćem terenu"

Agaselim Mirjavadov, bivši igrač Neftchija i trener koji je taj klub vodio od 2004. do 2006., azerbajdžanskim je medijima rekao što mogu očekivati od Dinama. Do prošle godine vodio je Khazar Lenkaran s kojim je 2007. namučio "modre" u prvom pretkolu Lige prvaka. Nakon remija 1:1, na Maksimiru je Khazar vodio 1:0 sve dok u drugom poluvremenu Dinamo nije preokrenuo na konačnih 3:1.


"Neftchiju nedostaje iskustva u najjačem europskom nogometnom natjecanju, a Dinamo je od naše međusobne utakmice napustio veliki broj igrača. Prednost momčadi Arifa Asadova je u uzvratu na domaćem terenu", rekao je Mirjavadov.

Bakuov Brazilac upozorio na jake i slabe strane Jurčićeve momčadi

Fabio Luis Ramim, brazilski veznjak Neftchijevog rivala Bakua, secirao je Dinamo nakon njihove međusobne utakmice na slovenskim pripremama.

"Na terenu smo se dobro borili, ali Dinamo nas je pobijedio. Bili su brži i bolje pripremljeni. Imaju problema s komunikacijom na terenu, no dinamični mladi igrači dobro kontroliraju sredinu terena. Važno je i dobro paziti na napade s lijevog i desnog krila, dobri su i u zraku, a igrači Neftchija ne smiju dati puno slobode Sammiru. Iz deset prilika Dinamo zabija gol ili dva. Obrana im je slabija strana. Prva utakmica bit će ključna jer će s povoljnim rezultatom iz Zagreba "naftaši" imati šanse izboriti prolaz u uzvratu na svom terenu", rekao je Bakuov Brazilac.

Izbornik Azerbajdžana Nijemac Berti Vogts također će sa zanimanjem pratiti utakmicu na Maksimiru kako bi se uvjerio u mogućnosti svojih igrača i potencijalnih reprezentativaca pod pritiskom važne europske utakmice.

Pročitajte više