PORZINGISA ZA MVP-ja S 40 poena monstruozni Latvijac pokazao Bogdanoviću kakva je igračina

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je ljetos Carmelo Anthony otišao u Oklahomu kako bi u smiraj karijere pokušao pomoći Russellu Westbrooku da osvoji NBA naslov, New York Knicksi ostali su na samo jednoj super zvijezdi – Kristapsu Porzingisu.
 
Vodeći ljudi New Yorka znali su da se u 22-godišnjem Latvijcu krije monstruozni NBA potencijal, ali nitko nije vjerovao da će eksplodirati već ove sezone i to u situaciji kad momčad nema nijednog poštenog playmakera. Međutim, Latvijac razvaljuje ove sezone. Porzingis je u sedam od devet utakmice ove sezone zabio preko 30, uz 7.8 skokova po susretu te 1.8 blokada.
 
 
Da je ove sezone nezaustavljiv, Latvijac je pokazao i sinoć protiv Bojana Bogdanovića i njegovih Indiana Pacersa. Knicksi su cijelu utakmicu bili u rezultatskom deficitu, u jednom trenutku prednost Pacersa iznosila je i 19 poena razlike, ali je New York nevjerojatnom finalnom četvrtinom (36:17) preokrenuo susret i slavio 108:101. Latvijac je noćas zabio 40, što mu je rekord karijere, i dodao je osam skokova te šest blokada. Tako je postao prvi igrač od sezone 1983/84 koji je u jednoj utakmici ubacio najmanje 40 te imao barem pet skokova, pet blokada i ubačene barem dvije trice.
 

''Izazov mi nikad nije bio prevelik. Uvijek ga prihvaćam i znao sam da će biti teško ove sezone bez Mela. Znao sam da sad kad njega više nema ovdje da ću onda ja morati biti taj koji će voditi ekipu'', rekao je nakon utakmice samouvjereni Latvijac, koji je uvjerio navijače da je Carmelo prošlost Knicksa, a baš on budućnost.
 

Porzingisu su u utakmici karijere ruku dali Tim Hardaway Jr. sa 16 poena i Frank Nitilikina s deset poena.
 
Kod Indiane Bojan Bogdanović nije odigrao na razini nekih prethodnih susreta. Bojan je za 29 minuta na parketu ubacio osam poena uz šut 2-7. Najbolji su bili Young s 18 poena te Collison i Oladipo s po 15.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više