Poslije derbija Le Championnata svinjska gripa odgađa i utakmicu Dinamo Kijev - Inter?

VIJESTI o širenju svinjske gripe u Europi sve su brojnije, a opasni virus sve više utječe i na održavanje sportskih natjecanja. I jedna utakmica nogometne Lige prvaka bi mogla doći u pitanje.

Radi se o dvoboju kijevskog Dinama i Intera, koji se trebao igrati u srijedu, 4. studenoga. Podsjetimo, proteklog je vikenda zbog svinjske gripe odgođen i veliki derbi francuskog prvenstva Marseiile - PSG.

Razlog moguće odgode ogleda 4. kola skupine F je širenje svinjske gripe od koje je u Ukrajini dosad umrlo 11 ljudi. Mnogi su događaji u zemlji odgođeni na tri tjedna, a ni Liga prvaka više nije sigurna.

"Sve što se tiče nogometnih utakmica ćemo procijeniti nakon konzultacija i rasprava", poručila je ukrajinska premijerka Julija Timošenko.

Ipak, unatoč njezinim riječima, Europska nogometna federacija (UEFA) zasad ne želi odgoditi utakmicu.

"Dokle god klubovi koji igraju u UEFA-inom natjecanju imaju dovoljan broj igrača, a lokalne vlasti ne donesu nikakve suprotne restrikcije, utakmice se moraju odigrati prema predviđenom rasporedu", priopćila je UEFA.

U međuvremenu je i Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila kako prati razvoj situacije u Ukrajini koja bi trebala biti domaćin uzvratnog dvoboja dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, 18. studenog protiv Grčke.  

Pročitajte više