Posljedice Zadrova debakla: Tornado upao u klub, potjeran trener

Foto: Igokea/Nenad Vuruna

ALEŠ PIPAN više nije trener KK Zadar, objavio je danas klub na svojim službenim stranicama. Iskusni slovenski stručnjak ovoga ljeta vratio se na klupu hrvatskog abaligaša i u ranoj fazi sezone platio danak katastrofalnom otvaranju.

Nakon samo tri mjeseca i povijesno najgoreg ulaska Zadra u regionalnu sezonu, Slovenac je napustio klub. Presudila su mu dva poraza od Cedevite, pa i utakmice u kojima je izgubio od FMP-a i Mornara, a u kojima se očekivalo da će biti barem ravnopravan suparnik, ali se zadarska momčad u oba navrata pokazala lošijom, u pravilu padajući zbog vlastitih pogrešaka.

Uoči početka ove sezone, očekivao se težak zadatak za Pipana i Zadar te im se predviđala borba za ostanak s Krkom i Cibonom, ali ovakav debakl malo je tko mogao predvidjeti.

Tornado upao u prostorije kluba i tražio trenerovu ostavku

Klub je potvrdio da se radi o sporazumnom raskidu ugovora, a Pipan sigurno neće nedostajati domaćim navijačima. Naime, nakon poraza od Mornara, očekivalo se da će Pipan samoinicijativno podnijeti ostavku, ali to se nije dogodilo.

Nakon što je konferenciju za novinare počeo s analizom utakmice, a o ostavci nije bilo ni novinarskih pitanja, stvar su u svoje ruke preuzeli pripadnici Tornada kojih je nekoliko bilo na presici.

"Namjeravate li dati ostavku?" pitao je jedan, a Pipan mu je odgovorio da o tome ne razmišlja.

"Mislite li da je to moralno i preuzimate li krivicu za dosadašnji rezultat?" nastavili su iz Tornada, a Slovenac je odgovorio:

"Ne, nitko nije rekao da moramo biti prvi nakon četiri kola."

"A Zabok?" pitali su navijači.

"Događalo se i ranije", završio je Pipan nakon čega su pripadnici Tornada napustili dvoranu uz poruku da Pipan više nije poželjan.

Informacije o novom treneru bit će poznate u utorak u 17 sati kada će rukovodstvo zadarskog kluba održati izvanrednu konferenciju za medije.

Pročitajte više