TRANSFERI

Posljednji nogometni romantičar. Osvojio je Euro, riješio SP, sad ide u drugoligaša

Foto: EPA-EFE

CESC FABREGAS, jedan od najboljih veznih igrača svoje generacije, danas bi trebao dovršiti jedan od najneobičnijih transfera ovog ljeta, ali i čitavog modernog nogometa. Naime, dvostruki europski i svjetski prvak (u finalu je asistirao za pobjednički gol) sa Španjolskom trebao bi potpisati za Como, talijanskog drugoligaša.

Fabregasu je istekao ugovor s francuskim Monacom te odlazi u Italiju kao slobodan igrač.Trebao bi potpisati ugovor na dvije godine. Danas 35-godišnji nogometaš bi nakon igračke trebao u istom klubu započeti i trenersku karijeru, navode talijanski mediji.

Fabregas je s Arsenalom osvojio FA kup i Community Shield te igrao finale Lige prvaka u sezoni 2005./06. To natjecanje nije nikad osvojio, ali je s Chelseajem, s kojim je bio i dvostruki prvak Premier lige, bio osvajač Europa lige. U redovima Barcelone slavio je šest titula, među njima i za osvojeno prvenstvo u sezoni 2012./13.

To što Fabregas stiže u Como klub može zahvaliti nekadašnjem igraču i legendi Chelseaja i Premier lige Dennisu Wiseu. Upravo je on, sad u funkciji predsjednika tog kluba, nagovorio Fabregasa na dolazak.

Pročitajte više