Pothvat Vlade Kovačevića

U "DOMU KRALJ ZVONIMIRA" odigrano je deveto i deseto kolo dvokružnog velemajstorskog turnira, kojima je završena solinska etapa, jer će se sljedećih osam kola odigrati u splitskome hotelu ´Marjan´.

Poslije derbi susreta vodećih Zelčić-Kožul izgledalo je da je turnir odlučen. Kožul je nakon mnogo uzbuđenja u vremenskome tjesnacu sretno izborio šestu pobjedu i pobjegao za cijeli bod. No, u desetome kolu događa se prava senzacija. Zagrebački velemajstor Vlado Kovačević nakon žrtve pješaka kao crni u sjajno vođenom napadu nanosi Kožulu drugi poraz, pa pitanje konačnoga pobjednika ostaje i dalje otvoreno. S obzirom na to da je Kovačević nadigrao i Tatjanu Roščinu, s dvije pobjede pobjegao je sa začelja. Korak naprijed napravili su i Ukrajinac Oleg Romanišin i slovenski reprezentativac Dražen Sermek, koji su osvojili po bod i pol. Romanišin je nanio novi poraz deprimiranom Dušku Pavasoviću, a Sermek je sretno napravio veliki preokret protiv Emira Dizdarevića.

Rezultati 9. kola: Cvitan-Dizdarević remi, Zelčić-Kožul 0:1, Sermek-Kurajica remi, Kovačević-Roščina 1:0, Romanišin-Pavasović 1:0.

Rezultati 10. kola: Cvitan-Zelčić remi, Dizdarević-Sermek 0:1, Kožul-Kovačević 0:1, Kurajica-Romanišin remi, Roščina-Pavasović remi.

Poredak na ljestvici poslije 10. kola: Kožul 7 bodova, Zelčić 6,5 , Kurajica i Cvitan 6, Romanišin 5,5 , Sermek 5, Kovačević 4,5 , Dizdarević i Roščina 4, Pavasović 1,5 bod.

Pročitajte više