Potop Crnogoraca donio mu bogatstvo: Uložio dvije kune, zaradio 1,8 milijuna

Foto: Guliver Image/Getty Images

Da se nekad bolje roditi bez "one stvari" nego bez sreće prošlog vikenda dokazao je anonimni kladitelj iz Coventryja. Šetajući centrom grada, sretni Englez napipao je u džepu 25 penija (2,17 kuna), ugledao kladionicu i odlučio okušati sreću. Od cijele ponude svih kvalifikacijskih utakmica i svih nižih engleskih i drugih liga, odabrao je 11 utakmica na kojima je prognozirao pobjednika i da će na utakmici pasti više od 2 gola.

Hvala Armenci, Francuzi, Norvežani...

Već na prvom paru bilo je spektakularno dramatično. Armenija je prošlog petka do 74. minute gubila u Erevanu od Crne Gore 2:0, no u domaćini se nisu predavali, izjednačili su i onda u trećoj minuti sudačke nadoknade zabili za veliki preokret. Francuzi su također gubili od Šveđana, no s dva brza gola sredinom drugog poluvremena su uspjeli pobijediti Šveđane, no sve to bi palo u vodu, da Joshua King tri minute prije kraja nije ublažio poraz Norveške u Češkoj i zabio za ukupno tri gola na utakmici (2:1).

Nakon što je preživio dramu kvalifikacija, čekalo ga je još šest utakmica engleskih nižih liga, a ni tu nije moglo bez teške drame. Port Vale je kod kuće gubio od Fleetwooda do 75. minute, no uspjeli su okrenuti i golom tri minute prije kraja slaviti 2:1. U još težoj situaciji bio je Plymouth u gostima kod Crewea. Domaćini su poveli 1:0 i imali penal za 2:0, no promašili su ga i izgubili 2:1. Gubio je i Cambridge u gostima kod Crawleyja, ali iskusni gosti rutinski su na kraju slavili 3:1.

Nakon što je popio par tableta za smirenje i pošteno se napio te večeri od sreće, sretni kladitelj došao je u nedjelju u poslovnicu Paddy Powera i zatražio svojih 205.000 funti (1,8 mil. kuna), koliko je osvojio na samo 25 penija uloga. Ovo su oklade koje su mu promijenile život:



Armenija - Crna Gora, pobjeda domaćina i više od 2 gola (3:2)
Francuska - Švedska, pobjeda domaćina i više od 2 gola (2:1)
Češka - Norveška, pobjeda domaćina i više od 2 gola (2:1)
Danska - Kazahstan, pobjeda domaćina i više od 2 gola (4:1)
Sjeverna Irska - Azebajdžan, pobjeda domaćina i više od 2 gola (4:0)
Milwall - Bristol Rovers, pobjeda domaćina i više od 2 gola (4:0)

Port Vale - Fleetwood Town, pobjeda domaćina i više od 2 gola (2:1)
Blackpool - Notts County, pobjeda domaćina i više od 2 gola (4:0)
Colchester - Leyton Orient, pobjeda gosta i više od 2 gola (0:3)
Crawley Town - Cambridge, pobjeda gosta i više od 2 gola (1:3)
Crewe - Plymouth, pobjeda gosta i više od 2 gola (1:2)

Ukupni tečaj: 820729.24

"Prošli tjedan bio je jako loš za nas. Pobjeda Donalda Trumpa stajala nas je milijune, a kao sol na ranu utrljao nam je i ovaj igrač. Iako, svaka mu čast, nevjerojatno je što je pogodio. Ako se ne varam, to je najveći iznos osvojen kod nas uz tako mali ulog. Ne znam točno gdje je Armenija, ali nadam se da će sretni dobitnik kupiti avionsku kartu i otići osobno zahvaliti dečkima." rekao je glasnogovornik kladionice Paddy Power.

Pročitajte više