Lige petice

Pottera će na klupi Brightona zamijeniti igrač

Foto: EPA-EFE

DOJUČERAŠNJI strateg Brightona Graham Potter službeno je potvrđen kao novi trener Chelseaja, svega par dana nakon što je novi američki vlasnik londonskog kluba Todd Boehly nakon poraza od Dinama u Ligi prvaka uručio otkaz Thomasu Tuchelu. Procjenjuje se da je Chelsea Brightonu za Pottera i njegov stožer platio više od 20 milijuna funti.

To znači da Brighton, koji je nakon prošlosezonskog vrlo dobrog devetog mjesta pod Potterom sjajno ušao i novu sezonu u kojoj je trenutno četvrti, mora krenuti u potragu za novim trenerom. Međutim, do njihove iduće utakmice protiv Bournemoutha ostalo je tek 24 sata.

Uprava kluba stoga je odlučila da će ekipu sutra s klupe voditi Adam Lallana, 34-godišnji veznjak i nekadašnji engleski reprezentativac. Lallana će tako imati neočekivanu trenersku premijeru, u kojoj će mu pomagati trener mlade ekipe, četiri godine stariji Andrew Crofts.

Lallana se trenutno oporavlja od ozljede liste prije koje je nastupio u prva tri Brightonova kola Premier lige ove sezone. U prvom kolu proveo je 75 minuta na terenu Old Trafforda, kada je Brighton s 2:1 srušio United, a već sutra, 9. rujna, naći će se u trenerskoj ulozi. Očekuje se da Lallana i Crofts budu tek privremeno rješenje. 

Pročitajte više