Potvrđeno: Barnett uzimao anaboličke steroide, ništa od borbe s Fedorom

ONO O čemu se jučer šuškalo, danas je potvrđeno: Josh Barnett neće imati priliku postati prvi borac koji je pobijedio Fedora Emelianenka (ako se ne računa posjekotina protiv Kohsake). Atletska komisija države Kalifornije u svom je priopćenju navela kako su u krvi američkog borca pronađeni tragovi anaboličkog steroida, točnije Drostanolone Propionata pa je Barnett do daljnjega suspendiran, odnosno nije mu izdana dozvola za nastup na Afflictionovom turniru 1. kolovoza.

Barnett je već izjavio kako je potpuno čist i da ima namjeru osvjetlati svoj obraz, a zakon mu omogućuje žalbu na ovu odluku. Na američkim forumima pojavile su se špekulacije kako u cijeloj priči svoje prste ima i direktor UFC-a Dana White kojem je cilj navodna sabotaža Fedorove borbe. No, ako se u stranu makne bujna mašta onih sklonih teorijama zavjere, ostaje činjenica da je upravo zbog anaboličkih steroida Barnettu već jednom izrečena suspenzija. Tada najmlađi UFC-ov teškaški prvak u povijesti, 2002. je morao vratiti svoj pojas i karijeru nastaviti u Japanu jer mu je Atletska komisija Nevade u krvi pronašla zabranjene supstance. Dečko očito nije izvukao pouku...

Za sada nema potvrde tko bi umjesto Barnetta trebao u ring protiv Emelianenka. Najizvjesnije rješenje je Vitor Belfort, a spominju se i Bobby Lashley, kao i Brett Rogers.

Pročitajte više