Poveli New Jersey i San Antonio

TIM DUNCAN u prvoj je utakmici drugog kruga NBA doigravanja protiv Los Angeles Lakersa pokazao zašto je drugu godinu zaredom izabran za najkorisnijeg (MVP) igrača lige. Duncan je u 8782 pobjedi svojih San Antonio Spursa sudjelovao sa 28 koševa, 8 skokova i 7 asistencija.

Odlični Duncan, kojemu je povjerenik lige David Stern uoči utakmice predao trofej za MVP-a sezone, veliku je pomoć u uvodnoj utakmici protiv aktualnih prvaka imao u Argentincu Emanuelu Ginobiliju, koji je ubacio 15 poena, te dobrom starom Davidu Robinsonu, koji se zaustavio na 14 pogodaka i 11 skokova.

U sastavu Lakersa ponovno su najbolji bili Kobe Bryant i Shaquille ONeal, ali bez obzira na svoj odlični učinak, ova dvojica superzvijezda najveći su krivci za peti ovosezonski neuspjeh svog kluba protiv Spursa (izgubili su sva četiri dvoboja u osnovnom dijelu sezone). Bryant je dvoboj okončao sa 37 koševa, ali u posljednjoj je minuti pri rezultatu 85-82 prvo izgubio loptu, da bi u sljedećem napadu i promašio šut, te omogućio domaćinima da stignu do pobjede. ONeal se, pak, zaustavio na 24 poena i 21 skoku, ali je tri i pol minute prije kraja zaradio isključujuću šestu osobnu pogrešku, te bitno oslabio svoj sastav u završnici.

Prošlogodišnji finalisti NBA lige, New Jersey Netsi nastavili su svoj put ka ponavljanju toga uspjeha 97-93 pobjedom protiv Boston Celticsa u svojoj prvoj utakmici polufinala Istoka. Ujednačeni napad Netsa predvodio je Kenyon Martin sa 21 ubačajem, Kerry Kittles je dodao 17, Jason Kidd 15 i 9 asistencija, Richard Jefferson 13 i 9 skokova, a Aaron Williams 12 uz također 9 skokova. Paul Pierce je sa 34 poena predvodio Celticse, no upravo je njegov promašaj trice 10 sekundi prije kraja pri vodstvu Netsa 96-93 uništio svaku nadu da gosti iz Bostona mogu "ukrasti" pobjedu na gostovanju.

Uz Piercea, dobru igru u sastavu ostona pružili su i Eric Williams sa 15, te Antoine Walker i Walter McCarthy sa po 14 ubačaja.

REZULTATI:

ISTOK:

New Jersey - Boston 97-93

(1-0 za New Jersey)

ZAPAD:

San Antonio - LA Lakers 87-82

(1-0 za san Antonio)

Pročitajte više