Povijesna bruka: Hajduk izgubio od Solina

PO PRVI puta u 90 godina dugoj povijesti klub s Jadra pobijedio je Hajduk. Solinjani su na svom terenu slavili rezultatom 1:0, a pogodak je postigao Ljuta, u 52. minuti.

Hajduk je u susjedstvo na prijateljsku utakmicu stigao bez pola momčadi, Reji su nedostajali Ibričić, Pandža, Subašić, Andrić, Šerić, Skoko, Vejić, Ah. Sharbini, An. Sharbini, Maloča, Oremuš i Ljubičić. No, teško da to može biti alibi za momčad koja je ove sezone u svim natjecanjima uspjela ostvariti jednu pobjedu - protiv Lokomotive.

Hajduk u u Solinu predstavljali Tomić, Marijan Buljat, Smoje, Jurica Buljat, Strinić, Tomasov, Rubil, Cernat, Tičinović, Vukušić i Čop. Na klupi je talijanski trener imao još sljedeća imena: Stipica, Obšivač, Andrijašević, Sačer, Thiaguinho, Grubić, Rodić, Glumac, Tokić, Jertec i Čagalj.

Poraz svoje momčadi s tribina su odgledali Joško Svaguša te Mate Peroš. Prvu ozbiljniju prigodu Splićani su imali u 17. minuti kada Duje Čop s 25 metara puca ravno u vratara Višića. U 30. minuti sijevnula je najbolja prilika prvog dijela, a autor je opet povratnik u redove Hajduka. U nastavku susreta oba su trenera obavila nekolicinu izmjena, ali Hajduku nisu pomogli ni Sačer, Jertec, Rodić..

U 52. minuti Ljuta je udarcem iskosa s desne strane, s nekih 20-ak metara, pogodio suprotnu malu mrežu Tomićevih vrata. Hajdukovci su krenuli po izjednačenje, ali kombinirana momčad nije mogla uspostaviti kontrolu niti tečnost u igri. Reja je do kraja susreta na terenu ostao samo s dva igrača iz udarne postave.

Najbolju priliku za izjednačenje imali su gosti 15 minuta prije kraja kada je Rodić zakasnio na Jertecovo ubacivanje s boka. U sljedećoj minuti dobar udarac Andrijaševića sa 17 metara u donji desni kut Višić je odlično izvadio. Fešta u Solinu mogla je početi. Radi se o povijesnoj pobjedi Solinjana nad Hajdukom, prvoj u 90 godina dugoj klupskoj povijesti.

Pročitajte više