Dinamo u Ligi prvaka

Povijesna prilika: Evo koga može izvući Dinamo u Ligi prvaka

Grafika: Index

DINAMO je nakon prolaska Rosenborga (2:0, 1:1) u Ligi prvaka i ima povijesnu priliku za dobar rezultat jer je prvi put nakon 1999. godine u trećoj jakosnoj skupini.

Na ždrijebu u četvrtak (18 sati) Dinamo ne može izvući Lyon, Bayer, Salzburg, Olympiakos, Club Brugge (ako sačuva prednost protiv LASK-a), Valenciju i Inter. 

Prvi pot je odavno poznat i u njemu će se naći branitelj naslova Liverpool, osvajač Europa lige Chelsea te nacionalni prvaci Manchester City, Barcelone, Juventus, Bayern, PSG i Zenit. 

Drugi pot predvode Real, Atletico i Borussia, a u njemu se još nalaze Napoli, Šahtar, Tottenham, Benfica i Ajax (ako izbaci APOEL-a). U najslabijoj jakosnoj skupini su Lokomotiv, Crvena zvezda, Genk, Galatasaray, Leipzig, Slavia, Atalanta i Lille.

 

Prve utakmice igraju se 17. i 18. rujna. Svaka pobjeda u grupnoj fazi donosi 2,7 milijuna eura, a remi 900 tisuća. Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine će proći u osminu finala, trećeplasirani odlazi u Europa ligu, a samo posljednja momčad u skupini završava europsku avanturu.
 

Pročitajte više