HNL

Povijesna sezona za Hajduk po bodovnom učinku

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NOGOMETAŠI Hajduka zadržali su izglede za osvajanje naslova prvaka Hrvatske nakon što su u utakmici 35. kola Prve HNL preokretom svladali Istru 3:1. Osvajanjem tri boda iz tog ogleda Hajduk je stigao i do povijesnog bodovnog učinka otkako se igra Liga 10.

Pobjeda protiv Istre donijela je Hajduku 72. bod na ljestvici, a to znači da je Hajduk prvi put u Ligi 10 premašio učinak od 70 osvojenih bodova. U dosad odigranih devet sezona u kojima o naslovu prvaka odlučuje deset klubova igrači kluba s Poljuda nikad nisu skupili toliko bodova.

Samo jednom tu je granicu prošao i Osijek, s time da bi u ovoj sezoni, bude li pobijedio Lokomotivu i Goricu u preostalim prvenstvenim utakmicama, to mogao napraviti drugi put. Uspješnija od ta dva kluba je Rijeka koja je pet puta ostvarila 70 ili više bodova na kraju sezone, a savršen po tom pitanju Dinamo.

Aktualni hrvatski prvak, koji na Šubićevcu protiv Šibenika može obraniti titulu kolo prije kraja natjecanja i velikog derbija protiv Hajduka na Maksimiru, u svih devet odigranih sezona u Ligi 10 probijao je granicu od 70 osvojenih bodova.

 

Pročitajte više