Povijesni golgeterski dan: BBC i MSN prvi put zabili u istom kolu

Foto: Twitter

NEVJEROJATNO ali istinito; ubojiti napadački trojci Reala i Barcelone jučer su po prvi put, u 20. kolu Primere u sezoni 2015/16, postigli golove u istom prvenstvenom kolu.

Već godinu i pol Benzema, Bale i Cristiano s jedne, te Messi, Neymar i Suarez s druge strane, nadmeću se međusobno na klupskoj, individualnoj, ali i razini trozubaca i s obzirom kako su efikasni neobično je da su tek sada sva šestorica poentirali u istom kolu.

Konačno se to dogodilo i to u istom danu, u razmaku od svega par sati, jer nakon što je BBC natrpao mrežu Sporting Gijona u pobjedi 5:1, pri čemu su sve Realove golove postigla upravo spomenuta trojica, Barcelona je razmontirala Athletic 6:0, a jedini gol koji nije bio djelo MSN-a, zabio je Ivan Rakitić.

Nakon novog u nizu međusobnih nadmetanja, trojac BBC ove sezone što se tiče golova u Primeri vodi 45:44. Benzema 16, Bale 13, Cristiano 16 protiv Messi 10, Suarez 18, Neymar 16. 

Ali, kada se uzmu u obzir sva natjecanja, MSN je u prednosti 67:60, što i ne čudi, jer Barcelona je od ljeta do danas igrala više utakmica jer je prethodne sezone za razliku od Reala osvojila sve trofeja, pa je ove nastupala u europskom Superkupu i na klupskom SP-u.

 
Nažalost, ozljede Benzeme i Balea na utakmici protiv Sportinga znače da BBC neko vrijeme neće moći nastaviti utrku s MSN-om.
 

Pročitajte više