Pogledajte kako je Overeem za dvije minute sredio Lesnara!



BILE su potrebne tek dvije minute da se ispiše cijela priča čiji naslov glasi: Overeem nokautirao Lesnara u UFC-u 141, najiščekivanijem meču godine!

Spektaklom koji se odigrao u rano jutro 31. prosinca (počeo je u 4 ujutro),  američka je promocija zaključila i više nego uspješnu 2011.

191 cm i 120 kg, 195 cm i 118 kg - gabariti su dva UFC-ova gorostasa, Brocka Lesnara i Alistaira Overeema, koji su se našli oči u oči u  kavezu.

UFC-ova publika u anketi tijekom prethodnih devet borbi pokušala je predvidjeti pobjednika i ako je Lesnar američkoj publici daleko poznatiji, svega 53 posto njih je dalo prednost svom junaku, dok je 47 posto vjerovalo u Overeema.

Nizozemski udarač postavio se u nešto oprezniji gard odmah na početku, očekivao je pokušaj rušenja, a na kraju je on taj koji je meč završio u parteru! Iako je Lesnar uspio raskrvariti desno oko Overeemu već u prvoj minuti, nikad teži Overeem pokazao koliko odlično udara koljenima i Lesnar nije imao odgovora na to. Overeem je lijevim silovitim middle kickom srušio je Lesnara na pod te je još nekoliko puta uputio udarac u glavu i sudac više nije imao razloga za razmišljanje te je prekinuo meč!

Lesnar je u kavezu nakon meča izjavio da je obećao svojoj obitelji da napušta UFC nakon ovog poraza, no vidjet ćemo u narednim danima hoće li zaista biti tako.


Nate Diaz demonstrirao je pred publikom, koja mu nije pokazala previše sklonost, čak ni nakon uvjerljive pobjede, svoju zaista odličnu boksačku tehniku. U meču punom razmjene udaraca Diaz je sjajno pogađao protivnika i vrlo vjerojatno kada se analiziraju kasnije statistički podatci, pokazat će se da je Cerrone primio stotinjak udaraca u glavu. Sve to dovelo je Diaza do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom, iako je pri samom kraju treće runde primio neugodan udarac, Cerrone ga je pogodio high kickom, no nije udarac dovoljno dobro „odsjeo“ da bi ga uzdrmao znatnije.

Johny Hendricks ulazi u povijest UFC-a kao jedan od najbržih nokautera. Meč tek da je krenuo kada je Jon Fitcha pogodio lijevim direktom, on je još malo i sam naletio na udarac, pao je na pod te je Hendricks stigao uputiti još koji udarac prije nego li je reagirao sudac.

Veteran Vladimir Matyushenko nije uspio pobijediti čak 16 godina mlađeg protivnika iz Švedske Alexandera Gustafssona. Bez nekakve konkretnije akcije završio je meč njih dvojice, ukoliko se izuzmu naravno posljednja dva udarca. Ispitivanje raspoloženja je potrajalo gotovo čak pola prve runde, a onda je u prvom konkretnije napadu Matyushenko naletio na direkt Gustafssona, a nakon pada Šveđanin je stigao još samo jednom udariti. Sudac je odmah prekinuo meč, iako je možda mogao pružiti još par sekundi vremena da se Bjelorus pokuša obraniti, no teško da bi ishod i u tom slučaju bio drukčiji.

U prvoj borbi glavnog dijela UFC-a 141 snage su odmjerili Jim Hettes i Nam Phan. Gotovo pa da je teško bilo za povjerovati već nakon prve minute borbe da će o pobjedniku odlučivati suci, no Hettes očito nije imao dovoljno snage da barem tehničkim nokautom svlada svog protivnika. Hettes je dominirao cijelo vrijeme, pogotovo je u parteru uputio veći broj iznimno opasnih udaraca, na Phanovoj glavi je odsjelo i nekoliko udaraca laktovima, no ipak je uspio odraditi svih predviđenih 15 minuta borbe. Koliko je pobjeda Hettesa bila uvjerljiva govore bodovi sudaca 30:25, 30:25 i 30:26, što zaista nije čest slučaj.

Uvodne borbe sve su redom završile jednoglasnim sudačkim odlukama, a među njima najuvjerljivije slavlje pripalo je Dong Hyun Kimu.

Glavne borbe:
Alistair Overeem def. Brock Lesnar via TKO (punches) – Round 1
Nate Diaz def. Donald Cerrone via unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28)
Johny Hendricks def. Jon Fitch via knockout (punches) – Round 1, 0:12
Alexander Gustafsson def. Vladimir Matyushenko via TKO (punches) – Round 1, 2:13
Jim Hettes def. Nam Phan via unanimous decision (30-25, 30-25, 30-26)

Uvodne borbe:
Ross Pearson def. Junior Assuncao via unanimous decision (29-28, 29-28, 30-27)
Danny Castillo def. Anthony Njokuani via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Dong Hyun Kim def. Sean Pierson via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Jacob Volkmann def. Efrain Escudero via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Diego Nunes def. Manny Gamburyan via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)

Pročitajte više