Povišene mjere sigurnosti uoči Jadranskog derbija bez obzira na prazan stadion

Foto: Pixell

U NEDJELJU nas na Poljudu očekuje drugi Jadranski derbi ove sezone. Hajduk i Rijeka će od 15 sati odmjeriti snage, i to bez navijača na tribinama. Prva je to od četiri utakmice bez gledatelja koju će Splićani odraditi na svom stadionu.

Podsjetimo, zbog nesportskog ponašanja dijela navijača sa sjeverne tribine na najvećem hrvatskom derbiju protiv Dinama, kada je teško stradao vatrogasac JVP-a Split, disciplinski sudac HNL-a kaznio je Hajduk s četiri utakmice bez gledatelja na Poljudu.

>>> Vulić: Znamo tko je Rijeka, ali mi smo Hajduk. Bit će teško bez navijača

>>> Bišćan: Bez navijača na Poljudu to nije to

Utakmici će tako nazočiti samo službene osobe, određen broj predstavnika obaju klubova te određen broj novinara, kako iz pisanih, tako i iz elektroničkih medija.

Ali, bez obzira na to, stupanj sigurnosti bit će na najvišoj mogućoj razini.

Svi prilazi stadionu će biti zatvoreni, nitko bez službene i pravovaljane propusnice neće se moći približiti Poljudu. Organizator susreta zabranio je i bilo kakvo okupljanje navijača u blizini stadiona.

Poučeni iskustvom ranijih godina kada su Bili igrali utakmice bez gledatelja, a bengalke bile ubacivane s područja izvan stadiona, pa čak i okolnih kuća, u Hajduku ne žele da se to ponovi.

Također, osiguranje u gradu i oko stadiona bit će na istoj razini kao kada u Splitu gostuju europski klubovi.

Pročitajte više