Povlači se John Stockton

JOHN STOCKTON jedan od najvećih igrača u povijesti američke profesionalne košarke, objavio je da se povlači s NBA parketa.

41-godišnji branič Utah Jazza objavio je tu odluku dan nakon što su njegovu momčad Sacramento Kingsi izbacili iz doigravanja za prvaka NBA.

Stockton je u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi proveo 19 godina, ostvarivši najviše asistencija i ukradenih lopti u povijesti NBA, te četvrto mjesto među braničima u postotku ubačaja iz igre.

Stockton i krilni centar Jazzera Karl Malone bili su godinama najpoznatiji košarkaški tandem na svijetu, a njihova "pick and roll" igra ušla je u sve košarkaške udžbenike.

Na krilima Stocktona i Malonea Jazzeri su 1997. i 1998. ušli u finale NBA doigravanja, ali nijednom nisu osvojili naslov prvaka.

Nakon što je Stockton, u skladu sa svojom povučenom prirodom, bez ikakve pompe objavio povlačenje, Malone je teško nalazio riječi kako bi izrazio tugu zbog odlaska dugogodišnjega prijatelja.

"Više neće biti igrača poput njega, to vam jamčim", rekao je Malone novinarima.

Nakon što se prije nekoliko dana od igranja košarke oprostio i vjerojatno najveći košarkaš svih vremena Michael Jordan, Stocktonov odlazak, iako mnogo manje glamurozan od Jordanovog, znači da se još jedna košarkaška legenda preselila u povijest.

Pročitajte više